Polisten Kaçan 'cono'ların Otomobilinden, 2 Kurt Köpeği Çıktı

Adana'da polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçan "Cono"lar, kovalamaca sonrası mısır tarlası ve portakal bahçesinde yakalanırken, otomobillerinden bu kez uyuşturucu yerine iki yavru kurt köpeği çıktı.

Edinilen bilgiye göre, polis ekipleri D-400 karayolunda uygulama başlattı. Bu sırada Kadir K.'nin kullandığı 33 NVC 36 plakalı otomobil, uygulama alanında polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya başladı.

D-400 karayolundan ara sokaklara giren otomobili polis de kovalamaya başladı.

Telsizden diğer ekiplere de haber veren polis, otomobilin peşini bırakmadı. Merkez Yüreğir ilçesi Koza Mahallesi'ndeki DSİ'ye ait sulama kanalı kenarına gelen şahıslar, otomobilden inerek portakal bahçesi ve mısır tarlası içine kaçarak izini kaybettirmeye çalıştı. Ancak polis, önce portakal bahçesinde eli tetikte yaptığı aramada Kadir K.'yi (25), ardından ise mısır tarlası içinde Seyhan G.'yi (33) yakaladı

Polis, şahısları yakaladıktan sonra, bırakıp kaçtıkları otomobilde uyuşturucu olabileceği ihtimali üzerine arama yaptı. Otomobilin koltuklarında ve içinde yapılan aramada bir şey bulamayan polis, daha sonra bagaja baktı. Polisler bagajı açtığında, iki yavru kurt köpeği ile karşılaştı. Otomobil ile birlikte yavru köpekler de Adana Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi

GBT sorgusunda, kaçan zanlıların hırsızlık suçundan aranması olduğu belirlenirken; yapılan çalışma sonucunda zanlılarla birlikte onları hırsızlığa azmettirdiği ileri sürülen Gülcan Yıldız Z. (41) de gözaltına alındı. Zanlılar sorgularında, köpeklerin çalıntı olmadığını söyledi.

Ancak yavru kurt köpekler hayvan barınağına teslim edildi. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Kadir K. ile Gülcan Yıldız Z., birden fazla hırsızlık suçundan tutuklanırken; Seyhan G. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Kaynak: İHA