Antalya'da Tekerlekli Sandalye Kampanyası Başlatıldı

Antalya - Akdeniz Sağlık Eğitim Derneği ve Akdeniz Radyo Televizyon tarafından il genelinde tekerlekli sandalye kampanyası başlatıldı.

ASAD Başkanı Selahattin Kumru, yaptığı açıklamada, derneğin 2011 yılında kurulduğunu belirterek, dernek olarak hem sağlık hem de eğitim alanına katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bu kapsamda il genelinde yürüme zorluğu çeken ve dışarıya çıkamayan yaşlı ve engelli vatandaşlar için tekerlekli sandalya kampanyası başlattıklarını ifade eden Kumru, "Bu kampanyayla parklara, sokaklara çıkamayan vatandaşları bir nebze olsun dışarıya çıkararak, güneş görmelerini sağlamak istiyoruz. Yapılan katkılarla ihtiyaç sahiplerin ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ediyoruz" dedi.

Kumru, ilk etapta 200 tekerlekli sandalye toplamayı hedeflediklerini belirterek, bunların 80'ini Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağışlayacaklarını, geri kalanını ise ihtiyaç sahiplerine vereceklerini dile getirdi.

Kampanyanın ihtiyaç ve bağışların durumuna göre devam edeceğini anlatan Kumru, "Kampanyaya bağış yapmak isteyen vatandaşlar '0 242 244 09 20' numaralı telefondan bizlere ulaşabilir. Dernek kurulduğu yıldan itibaren Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne pansuman arabası, ilaç tedavi arabası ve bazı servislerin ihtiyacı olan yazıcıları temin etti. Ayrıca geçen sene bir, bu sene ise iki tıp fakültesi öğrencisine burs veriyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA