Akşemseddin Hazretleri'ni Anma Etkinlikleri

Bolu - Göynük ilçesinde Fatih Sultan Mehmet'in hocası Akşemseddin Hazretleri'ni Anma Etkinlikleri başladı.

Göynük Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Akşemseddin Hazretleri Vakfı'nca bu yıl 26'ıncısı düzenlenen ve Gazi Süleyman Paşa Cami önünden kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlik, tören alanında protokol konuşmalarıyla devam edecek.

Tören alanında devam edecek etkinlklerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı konser verecek. Akşemseddin Hazretleri'nin türbesinin ziyaret edilmesinin ardından, etkinliklerde 50 bin kişilik etli pilav dağıtılacak.

Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan anma etkinliklerinde Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen vatandaşların manevi bir hava yaşadığını belirterek, '"Akşemseddin Hazretleri'ni anma etkinliklerini 27 yıldır devam ettiriyoruz. Gelecek nesillere bu manevi havayı ve Akşmseddin Hazretleri'nin fikir ve görüşlerini aktarmak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Etkinlikler sayesinde Göynük'ü daha geniş kitlelere tanıttıklarını da sözlerine ekleyen Kazan, ilçenin tarihi bir yapıya sahip olduğunu ve bu güzelliklerin tüm Türkiye tarafından görülmesi gerektiğini söyledi.

Etkinliklere Başbakan Yardımıcısı Bekir Bozdağ da katılacak.

Kaynak: AA