Mhp Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Ahmet Yavuz'dan Ak Partili vekile eleştiri

MHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Avukat Ahmet Yavuz, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen’in açıklamalarını eleştirdi.

MHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Ahmet Yavuz, AK Parti İl ve Merkez İlçe Danışma Meclisi toplantılarına katılan AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz ve AK Parti Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Feridun Öztürk’ün açıklamalarını değerlendirdi. Yavuz yaptığı yazılı açıklamada, “Sayın Gülşen, açıklamasında şimdiye kadar bir türlü ilerleme kaydedilemeyen Devlet Hastanesi, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi bina ve tesisleri, Kastamonu’dan dışarıya verilen göçün durdurulması gibi konulara değinmiş, bu konularda ‘yapılacak, edilecek’ sözleri verip, ardından da Kastamonu’da merkezi iktidarın yapabileceği şeylerin tamamını aşağı yukarı yaptıklarını ilave etmiştir. Yine Sayın Gülşen, Kastamonu Belediyesi’ni ‘siyasi amaç için değil, sadece hizmet etmek için istediklerini’ söylemiş, ‘ancak takdirin Kastamonu halkında olduğunu’ belirtmiştir. Sayın Gülşen’in açıklamaları kendi içinde birçok çelişki ve mantık hatasını barındırmaktadır. İktidar partisinin Kastamonu’da yapılabilecek her şeyi tamamladığı doğruysa, buna rağmen dışarıya verilen göçün tersine dönmemesi ve halen Kastamonu il genelinde kan kaybının devam etmesi, programlarının yeniden gözden geçirilmesinin gerektiği anlamına gelmektedir. Kendisinin de ifade ettiği gibi bu memlekette göçün durdurulması, istihdam kapılarının açılması ve Kastamonu’nun tarihine ve şanına yakışır bir yere getirilmesi gerekmektedir ki Sayın Gülşen’in bu temennilerine biz de katılıyoruz. Bu sebeple de ilimizin iktidar partisi yetkililerinin Kastamonu’nun hak ettiği yerlere gelmesi için hükümet nezdinde gerekli girişimlerde bulunmasını, ilimize yatırım gelmesi için yatırım programlarında ve teşvik paketlerinde ilimizin yeterli pay alması için çaba göstermesini bekliyoruz. Bunları başaramayan iktidar partili yöneticilerin, ‘Belediye Ak’lansın, Kastamonu şahlansın’ gibi sözlerine halkın çoğunluğunun itibar etmeyeceği açıktır. Yürüttüğü birbirinden güzel hizmet ve projelerle Kastamonu şehir merkezini bir cazibe merkezi haline getiren ve halkın büyük çoğunluğu tarafından da destek verilen belediyenin ‘aklanmaya’ ihtiyacı olmadığı gözler önündedir. Halkın takdirine saygı duymak, sadece kulağa hoş gelen bir söylem olarak kalmamalıdır” dedi.

AK Parti Çankırı Milletvekili Sayın Hüseyin Filiz’in yaptığı açıklamaları da eleştiren Yavuz, “Bizim AK Partili yöneticilerden isteğimiz, MHP’li Kastamonu Belediyesi’nin gözardı edilemez hizmet ve projelerini daha dikkatli incelemeleridir. İl genelinde sürekli kan kaybedilirken, iktidar partisinden olmamasına rağmen Kastamonu şehir merkezini bir cazibe merkezi haline getiren belediye, bu işin iktidarla ilgisi olmadığını, bunun bir bilgi, beceri ve sorumluluk işi olduğunu ve ehil insanları işbaşına getirmenin, beraberinde gelişme ve kalkınmayı da getirdiğini en güzel şekilde gözler önüne sermiştir. MHP politikasında ve MHP’li belediyelerde görülen bu anlayış tüm ülke geneline yayıldığı zaman ülkemizin tüm problemleri çözülecek ve iktidar partisi yöneticilerinin de istediği gibi her şey güllük gülistanlık olacaktır” ifadelerini kullandı

Kaynak: İHA