Büyükaslan; Ülkemin Dağlarında Güller Açacak, Barış Yetişecek, Sevgi Yeşerecek

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, katıldığı “Ape Aziz Dede’yi Anma Programı”nda birlik ve beraberlik mesajları verirken, Adıyaman’ın barış sürecini çoktan aştığını ve Türkiye’ye örnek olacağını dile getirdi.

Büyükaslan; Ülkemin Dağlarında Güller Açacak, Barış Yetişecek, Sevgi Yeşerecek
Aziz Dede, 48. ölüm yıldönümü dolayısıyla mezarı başında anıldı. Aziz Dede Türbesini Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin ev sahipliği yaptığı anma programına Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükadsalan, Alevi kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda, önce semah gösterisi sunuldu. Akabinde etkinliğin anlam ve önemine binaen konuşmalar yapıldı. Malatya Milletvekili Veli Ağbaba yaptığı konuşmada, Aziz Dede’yi anma programlarına her yıl katıldığını ifade ederek, bu geleneği devam ettireceğini belirtti.

Ağbaba, bu kadar insanın böyle bir yerde toplanmasının çok önemli olduğuna vurgu yaparak, Bu gibi törenlerin insanların dirliğine, birliğine hizmet eden süreçler olduğunu söyledi

Her yıl Aziz Dede’yi anma programına katılan Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verirken, Adıyaman’ın barış sürecini çoktan aştığını ve Türkiye’ye örnek olacağını dile getirdi. Başkan Büyükaslan, “Adıyaman evliyalar diyarıdır. Adıyaman denilince evliyalar akla gelir. Abuzer Gaffari, Mahmut Ensari, Zeynel Abidin, burada meftun bulunan Ape Aziz ve hepsinden öteye Resulullah (sav)’in yol arkadaşı olan Safvan Bin Muattal Hazretleri başta olmak üzere, daha nice evliyalar bu topraklarda yatıyor. Biz böylesine mübarek zatların metfun bulunduğu coğrafyanın evlatlarıyız. Bu mübarek zatların tasarrufuyla Adıyaman bugüne kadar Türkiye’ye örnek olmuştur. Kardeşlikte, barışta, sevgide ve muhabbette örnek olmuş bir kentte yaşıyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz. ‘Demokratikleşme başlamış, çözüm süreci başlamış’ deniliyor. Herkes şunu bilsin ki, Adıyaman çözümü çoktan başarmış. Artık ülkemin dağlarında kan dökülmeyecek. Ülkemin dağlarında güller açacak, mor sümbüller açacak, çiçekler açacak, sevgi yeşerecek, barış yetişecek. İnşallah bu barış ilelebet devam edecek” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA