250 Çiftçi İletişimsizlik Yüzünden Dönüm Paralarını Alamayacak

Ordu’nun Fatsa ilçesinde tarımsal destekleme dosyalarını teslim eden 250 üreticiye, dosyalarında imza eksikliği sebebiyle dönüm paraları ödenemeyecek.

250 Çiftçi İletişimsizlik Yüzünden Dönüm Paralarını Alamayacak
Üreticiler bu duruma tepki olarak ellerindeki bilgi ve belgeleri Başbakanlık ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na gönderdiler.
Söz konusu durum, bazı üreticilerin İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinden “ne kadar para alıp alamayacaklarını" sorması üzerine ortaya çıktı.

Üreticiler, dosyalarında imza eksikliği olduğu gerekçesiyle bu seneki dönüm paralarının ödenemeyeceğinin belirtilmesi üzerine tepki gösterdi. Fatsa'nın çeşitli ilçe ve beldelerinden ilçe tarım ve ziraat odasına gelen üreticiler neden bilgilendirilmediklerini sordu. Bunun üzerine ziraat odası yetkilileri de muhtarlarla kendilerine tebligat yapıldığı söyledi.

Muhtarlardan veya her hangi bir iletişim aracıyla kendilerine ulaşan bir bilgi olmadığını belirten üreticiler Başbakanlık Şikayet Hattı olan 150 nolu numarayı arayarak tepkilerini dile getirdiler. Bununla da yetinmeyen üreticiler, ellerindeki bilgeleri de Başbakanlığa gönderdiler.

Fatsa İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Süleyman Dursun, sorunun muhtarlarla üreticiler arasındaki iletişimsizlikten kaynaklandığını ileri sürdü. Dursun, "300 üreticiden 4'ü tebligat alamıyorsa sorun burada. Bazı üretici ile muhtarların arasında kişisel sorunlar da olabiliyor. Biz basın-yayın ve muhtarlar yoluyla bilgilendirme yaptık ve yapıyoruz" dedi.

Üreticiler ise Fatsa'ya uzak mesafedeki köylerde yaşadıklarını olup bitenlerden haberleri olmadığını belirttiler. Alacakları dönüm parasına güvenerek borçlanan bazı üreticiler ise yol yordam bilmediklerini ve yetkililerin kendilerine yardımcı olmasını istedi.
Kaynak: İHA