Belçikalı Turist Kafilesi Tarihi Alacami'yi Gezdi

Çoğunluğu arkeologlardan oluşan Belçika’lı turist kafilesi Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bulunan tarihi Alacami’yi gezerek incelemelerde bulundu.

Belçikalı Turist Kafilesi Tarihi Alacami'yi Gezdi
Şehir merkezinde bulunan tarihi Alacamiyi gezen Belçikalı turist kafilesi yapının tarihi ile ilgili yetkililerden bilgi aldılar. Çukurova’da bulunan bir çok tarihi yerin insanlık adına fevkalade bir miras olduğunu ifade eden kafile başkanı Belçikalı arkeolog Prof.Dr. Julien Devos “Özellikle bu topraklar az turist görüyor. Halbuki burada insanlık için bir servet bir miras var. Türklerin yabancıya karşı misafirperverliğini ben biliyordum. Buraya daha önce de birkaç kez gelmiştim. Kafilemizde bulunan ve ilk defa Türkiye’ye gelen arkadaşlarımız bu misafirperverliğe hayran kaldılar" dedi.

Miladi 2. yüzyılın başlarında Romalılar tarafından bir manastır olarak inşa edilen Alacami, Kadirli ilçe merkezindeki Roma, Bizans ve Türk medeniyetlerini ev sahipliği yaptı. 5. yüzyılda Bizanslılar tarafından bir kilise eklenen Alacami Dulkadiroğlu Beyi Alauddevle Korkut Bey'in oğlu Kasım Bey tarafından 1488 tarihinde Camiye çevrilerek "Alauddevle Mescidi" olarak anılmaya başladı.

Kadirli şehir merkezinde bulunan Alacami şu anda hala cami olarak hizmet veriyor.
Kaynak: İHA