Bozüyük Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden "Zehirli Mantar Uyarısı"

Bozüyük Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, mantar zehirlenmelerinin üçte birinin ölümle sonuçladığını bildirdi.

Bozüyük Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde mevsimsel yağışlar sonucu, ormanlardaki mantar çıkışlarının arttığı, buna bağlı olarak da bilinçsiz bir şekilde mantar toplama ve mantar tüketiminden kaynaklanan zehirlenmelerin yaşandığı kaydedildi.

Mantarların bir kısmının oldukça zehirli olduğu, bir yörede o yıl zehirsiz olduğu tespit edilen bir türün ertesi yıl, mutasyona uğrayarak zehirli hale gelebileceği uyarısı yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Bazı yenilebilir mantar ve zehirli mantarlar birbirine o kadar benzer ki bunları ancak uzman bir kişi ayırt edebilir. Ayrıca yenilebilen ve zehirli mantarlar yan yana yetişebilir. Zehirli ve zehirsiz mantarlar tat, koku, renk bakımından da birbiriyle aynıdır. Bu yüzden renk, koku ve tat da ayırt edici özellik değildir. Halk arasında yerleşmiş yanlış inançlar da zehirlenme olaylarını arttırır. Halk arasında kulaktan kulağa dolaşan, "Zehirli mantarları salyangoz ve kurtların yemediği, ağaçlarda yetişen mantarların zehirsiz olduğu, mantarı yoğurtla yemenin zehirlenmeyi önlediği, zehirli mantarların koparılınca mavileştiği, kurutulmuş mantarın zehirlemediği, haşlanarak mantarın zehrinin yok edilebildiği, haşlama esnasında kullanılan tahta kaşığın zehri aldığı" gibi bilgiler yanlıştır. Bu bilgilere güvenerek mantar yemek kesinlikle doğru değildir. Netice olarak, ruhsatlı üretimi yapılmamış, doğadan toplanmış yabani mantarların yenilmesinin, büyük sakıncalar doğurabileceği, bunların tüketilmesinin geri dönülmez sonuçlara yol açabileceği, halkımız tarafından önemle dikkate alınmalıdır."

-Tüketici Hakları Derneği Bozüyük Şube Başkanı Sabırlı:

-"Tüketici bilinçlendikçe, tüketici sorunları ortadan kalkacaktır"

Tüketici Hakları Derneği Bozüyük Şube Başkanı Hayrettin Sabırlı, tüketicilerin bilinçlenmesiyle, tüketici sorunlarının ortadan kalkacağını bildirdi.

Sabırlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursa'da Tüketici Hakem Heyetleri toplantısının yapıldığını ve Bozüyük Tüketici Hakem Heyetinden kendisiyle beraber 3 kişinin toplantıya katıldığını söyledi.

Toplantıda, 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Uygulama Yönetmelikleri konusunda eğitim verildiğini ifade eden Sabırlı, şöyle konuştu:

"Bursa ilinde yapılan ve Marmara Bölgesi'nde faaliyet gösteren Tüketici Hakem Heyetlerinin katıldığı toplantıda, gün geçtikçe tüketici sorunlarının arttığı, buna bağlı olarak hakem heyetlerinde şikayet yığılmalarının olduğu, vatandaşın şikayetinin çözülme aşamasının uzun sürdüğü gibi konuların çözüm önerileri tartışıldı. Ayrıca toplantıda, Tüketici Hakem Heyeti üyelerine, uzman kişiler tarafından tüketici sorunlarının kayıt altına alınması, sisteme girilmesi ve hukuki izlenecek yollar hakkında bilgiler verildi.

"

Sabırlı, tüketici sorunlarının girildiği sistemin ağır çalıştığı, buna bağlı olarak sitemin yenilenmesi konusunda Gümrük ve Ticaret Bakanlığına teklif götürülmesi, hakem heyetlerinde ve heyet başkanlarının kadro sorununun çözülmesi konusunda girişimlerin yapılmasına karar verildiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Barış Eren / Mesut Tankulu

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA