Şampiyondan Üzücü Haber

Dünya Masterler ve Gençler Vücut Geliştirme Şampiyonası'nda, engelliler kategorisinde birincilik kürsüsüne çıkarak üçüncü kez Dünya Şampiyonu olan Tolga Murat Balıkçı, ilgisizlik yüzünden sporu bırakacağını açıkladı.

Şampiyondan Üzücü Haber
Balıkçı, Avrupa ülkelerinde yarıştığı zaman, o ülkelerin devlet büyükleri tarafından ödüllendirilmesine rağmen, ülkemizde bu ilgiyi görememekten rahatsızlık duyduğunu belirterek şunları söyledi: "Ben Engelli Vücut Geliştirme sporu yaptım ve bir Avrupa şampiyonluğu, 3 dünya şampiyonluğu, bir kainat şampiyonluğum var. Şampiyonlar Şampiyonu unvanına layık görüldüm ancak ben Tolga Murat Balıkçı olarak, destek göremiyorum ve bunun için sporu bıraktığımı açıkladım."
Tolga Murat Balıkçı, 10 yıllık çalışmasının karşılığını ilk olarak 21 Kasım 2009’da aldı. Estonya’nın başkenti Tallin’de düzenlenen Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonası’nda, engelli sporcu kategorisinde şampiyon oldu. 8 Mayıs 2010’da Litvanya’nın Kaunas şehrinde Avrupa Vücut Geliştirme Şampiyonası’na katıldı.

Burada hem şampiyon oldu hem de Şampiyonlar Şampiyonu ödülüne layık görüldü.

Slovakya’da yapılan Mr. Universe Kainat Şampiyonası’nda en büyük rakip, üç yıldır şampiyonluğu elinde tutan Fransız sporcu Michael Louvel’di. Balıkçı, tüm zorlukları aşarak Engelliler Kainat Vücut Geliştirme Şampiyonası’nda birinci oldu. Ayrıca burada Şampiyonlar Şampiyonu unvanına layık görüldü.

Başarılarıyla Türkiye’de adından söz ettiren Tolga Murat Balıkçı, 15 yıllık profesyonel spor yaşamında devletten istediği yardımı göremediğini söyledi.

Şampiyonalarda başarılı olabilmesi için iyi bir beslenme yaşamına sahip olması gerekirken imkanlarının buna izin vermediğini belirten Balıkçı, şöyle konuştu: "Cumhuriyet tarihinin ilk engelliler vücut geliştirme sporcusu ve İFBB onaylı dünyanın en iyi zirvedeki vücut geliştirme sporcusu unvanını da yine ben ülkeme hediye ettim. Bu geçen zaman içinde masraflarımı karşılamak için devletimden bir lokum değerinde bile olsa hiçbir ödül alamadım. Engelli sporcuların normal sporcularla aynı ödül yönetmeliğinde değerlendirildiği bir süreçte hep mağdur oldum. Dünyanın en zor ve en masraflı sporu olan vücut geliştirmede 1998 yılından bu yana kendi imkanlarımla ayakta durmaya çalıştım."
Kaynak: İHA