Bingöl’de Balık Avı Yasağı İhlali

Bingöl Avcılar ve Atıcılar Kulübü Başkanı Bazencir, “Yetkililer Bingöl’ün doğasına düşmanlık yapıyorlar” diyerek balık avı yasağı ihlaline tepki gösterdi.

Bingöl’de Balık Avı Yasağı İhlali
Bingöl Avcılar ve Atıcılar Kulübü Başkanı Salim Bazencir, 1 Nisan-1 Temmuz 2013 tarihleri arasında yasaklanan balık avıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Balık avının 1 Nisan-1 Temmuz 2013 tarihleri arasında yasak olmasına karşın denetlenmelerin yapılmadığını belirten Bazencir, yetkililere büyük bir sorumluluk düştüğünü belirterek, yetkililerin yapılan balık katliamına göz yumduklarını iddia etti. Av yasağının umursanmadığını ve denetimlerin yapılmadığını söyleyen Bazecir, “Bingöl’ün tüm göllerinde ve akarsularında büyük bir katliam var. Balıkların üreme (yumurtlama) döneminde yasak olmasına rağmen hala balık avcılığı yapılıyor. İnsanlarımız bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde doğayı katlediyorlar. Yetkililer ise bu duruma seyirci kalıyorlar. Hayvanların yumurtlama dönemlerinde hem vicdani hem insani hem de dini olarak, hiçbir hayvana karışılmaması gerekiyor” dedi.

“BİNGÖL’ÜN DOĞASI TAHRİP EDİLİYOR”
Yetkililere ilgisizliğinden yakınan Bazencir, “Yetkililer balıkların üreme döneminde yapılan katliama göz yummaktadırlar ve deyim yerindeyse katliamı seyretmekle yetiniyorlar. Balıklar üreme dönemlerinde daha sığ sulara giderek, yumurta ve spermlerini bırakıyorlar. Bu da onları savunmasız hale getiriyor. Bir balık binlerce yumurta bırakabiliyor. Yumurtlama döneminde yakalanan bir balık, binlerce balığın yakalanması anlamını taşıyor. Bizler vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Su kenarına pikniğe giden vatandaşlarımızın bu dönemlerde balık yememelerini istiyoruz. İnsanlarımız kendi elleriyle doğayı katlediyorlar. Buradan yetkililere seslenmek istiyorum. İl genelindeki akarsu ve göletlerin daha sık denetlenmesini istiyoruz. Yetkililer yapılan doğa katliamına seyirci olmuşlar ve göz yumuyorlar. Bingöl’ün doğasına düşmanlık yapıyorlar. Yetkililerin ilgisizliği ve denetim eksikliğinden dolayı Bingöl’ün tavşan ve keklik avı bitme aşamasına geldi. Üreme döneminde yapılan balık avı balık neslini de aynı sonla karşı karşıya bırakmaktadır. Ayrıca buna birde bilinçsiz orman katliamını eklersek, Bingöl’ün doğası tahrip ediliyor, yetkililer bu duruma karşın herhangi bir çalışma yapmıyorlar” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA