Madde Bağımlılığının Zararları Tiyatro Oyunu İle Gençlere Anlatılıyor

Adana Valiliği Koordinasyonunda, GUSAF (Güneydoğu Uluslararası Sağlık Federasyonu) üyesi Adana Sağlık Mensupları Derneği (Adana Sameder) tarafından yürütülmekte olan ve Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES (Sosyal Destekleme Programı) kapsamında finanse edilen "Gençlerimizi Bilinçlendirelim, Madde Bağımlılığına Karşı Koyalım" projesi kapsamında, gençlere madde bağımlılığının zararları tiyatro oyunu ile anlatılıyor.

Madde Bağımlılığının Zararları Tiyatro Oyunu İle Gençlere Anlatılıyor
Adana Ramazanoğlu Cami’nin konferans salonunda sahnelenen "Yoksa Biz Mi Suçluyuz?" adlı oyunu, birinci gün Yüreğir Atatürk Lisesi, Yüreğir 75. Yıl Anadolu Lisesi, Yüreğir Halıcılar Anadolu Lisesi ve Yüreğir Anadolu Lisesi öğrencileri, ikinci gün ise Yüreğir İMKB Endüstri Meslek Lisesi, Kiremitane Endüstri Meslek Lisesi, Yüreğir Sunar Nuri Çomu Lisesi ile Melihşah Anadolu Lisesi öğrencileri izlediler.

Madde bağımlılığına karşı öğrencileri bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen tiyatro gösterisine 8 okuldan 1040 öğrenci katıldı.

Özkan Cabbar’ın yazıp yönettiği "Uyuşturucuya Hayır, Yoksa Biz Mi Suçluyuz" adlı oyun büyük ilgiyle izlendi.

Oyunun yönetmeni Özkan Cabbar, bazen gençlere sözlü anlatımdan çok oyunla anlatımın daha etkili sonuç verdiğini belirterek, "Oyunda, arkadaş seçimlerinin önemi ve sosyal mesajlar yer alıyor. Geleceğimizin teminatı gençlerin arkadaş seçimlerinde dikkatli olmalarını öneriyoruz" dedi.

Adana SAMEDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcı ve Sodes Proje koordinatörü Opr. Dr. Önder Önem ise, "Bu tür etkinliklerde çocuklarımıza kültürel bir etkinlik yaşatmış olmanın yanında önemli mesajlar vererek, onları kötü alışkanlıklardan korumaya çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: İHA