İzmir Kültürpark'da 23-25 Tarihleri arası Açılacak

TMMOB Maden Mühendisleri Odası'nın desteğiyle düzenlenecek "MINEX 5. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı"nın 23 - 25 Mayıs tarihleri arasında açılacağı bildirildi.

İZFAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, MINEX'in, sektörden gelen yoğun talep nedeniyle bu yıl Kültürpark'ta 14 bin 500 metrekarelik alanda organize edileceği, fuara 22 ülkeden 57'si yabancı 207 firmanın katılacağı bildirildi.

Açıklamada, yalnız profesyonel ziyaretçiye açık olan ve 3 gün sürecek fuarda, metalik madenler, endüstriyel hammaddeler, kimyasal sanayi hammaddeleri, gübre sanayi hammaddeleri, seramik refrakter cam sanayi hammaddeleri, çimento hammaddeleri ve yapı malzemeleri, enerji hammaddeleri, kıymetli taşlar, prokspeksiyon, maden işletme makineleri ve ekipmanları, sondaj makine ve ekipmanları, cevher hazırlama ve zenginleştirme makine ve ekipmanları, yardımcı makine ve teçhizatlar, işyeri sağlığı ve güvenlik malzemeleri sergileneceği kaydedildi.

Rusya, İran, Irak, Libya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Ürdün, Filistin, İsrail, Kuveyt, Lübnan, Tunus, Fas, Cezayir, Oman Sultanlığı, Yemen, Bahreyn ve Mısır'da alıcı çalışmalarının yapıldığı fuara, çeşitli ülkelerden ziyaretçilerin gelmesinin beklendiği bildirildi.

MINEX bünyesinde ayrıca, TMMOB Maden Mühendisleri Odası tarafından, akademisyenlerin ve araştırmacıların çeşitli konularda bilimsel ve teknik konuları ele alacağı "4. Maden Makineleri Sempozyumu"nun da gerçekleştirileceği belirtildi.

Muhabir: Hüseyin Bağış

Yayıncı: Serdar Yılmaz
Kaynak: AA