Diyarbakır’da Dünya Engelliler Günü Kutlaması

Diyarbakır’da Dünya Engelliler Günü, çok sayıda engelli ve siyasetçilerin katılımıyla yapılan etkinliklerle kutlandı.

Diyarbakır’da Dünya Engelliler Günü Kutlaması
Türkiye Sakatlar Derneği Diyarbakır Şubesi’nin organize ettiği Dünya Engelliler Günü etkinliğine, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK parti) Diyarbakır milletvekilleri Oya Eronat, Cuma İçten, Büyük Birlik Partisi (BBP) Yenişehir İlçe Başkanı Yasin Öztemel, çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları'nın (STK) temsilcileri, Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Diyarbakır Şubesi Başkanı Osman Yağız ve çok sayıda kişi katıldı.

Etkinlikte, İstanbul’dan gelen ses sanatçılarının seslendirdiği şarkılarla coşan engelliler günlerini coşkulu bir şekilde kutladı. Halayların çekildiği ve engellilerin hoşça vakit geçirdiği etkinlik, akşamın ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

TSD Başkanı Osman Yağız, BBP Yenişehir İlçe Başkanı Yasin Öztemel’e, engellilerin sorunları ve bu sorunların çözümü noktasında gösterdiği duyarlılık ve katkılarından dolayı bir teşekkür plaketi verdi. BBP Yenişehir İlçe Başkanı Yasin Öztemel ise, "Engellileri sadece 1 günde değil, gündelik hayatın tamamında dikkate alalım ve onların sorunlarına duyarlılık gösterelim. Unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız" diye konuştu.

Kaynak: İHA