Birlikte Yaşadığı Kadının Bebeğini Öldürdüğü İddiasıyla Tutuklu Yargılanan Sanık, Tahliye Edildi

Bartın'da birlikte yaşadığı kadının bebeğini öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık, tahliye edildi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 7 aylık Y.M'yi öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan M.Ö ve bebeğin annesi Songül M. ile tarafların avukatları katıldı.

Mahkemede tanık olarak dinlenen sanığın oğlu B.Ö,olay günü babası ve Songül M'nin odun toplamak üzere evden çıktığını söyledi.

Bebeğe mamasını yedirdiğini anlatan B.Ö, "Bir süre sonra Y.M, ağlamaya başlayınca kucağıma alıp evde kurulu salıncağa götürmek istedim. Salıncağa giderken kucağımdan kaydı ve kafasının üstüne düştü. Yere düşünce ses çıkarmadı ve ağlamadı. Ben de onu sedire yatırıp dışarı çıktım" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, M.Ö'nün kasten adam öldürmek yerine, taksirle ölüme sebebiyet verme suçundan yargılanmasına ve tahliyesine karar verdi.

Ulus ilçesi Kumluca beldesinde Songül M'nin 7 aylık erkek bebeği Y.M. evde ölü bulunmuş, vücudunda morluklar bulunan bebeğin otopsisinde beyin travması sonucu hayatını kaybettiği belirlenmişti.

Ulus Cumhuriyet Başsavcılığının, bebeğin ölümünü şüpheli bulmasının ardından anne Songül M ile birlikte yaşadığı M.Ö gözaltına alınmış, M.Ö, çıkarıldığı mahkemece "kasten adam öldürme" suçundan tutuklanmıştı.

Muhabir: Kasım Sakallı / Sinan Özmüş

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA