Kuşadası Ticaret Odası’nda Serdar Akdoğan’ın Listesi Kazandı

Kuşadası Ticaret Odası üyeleri yeni dönem başkanlarını seçmek için sandık başına gitti.

Kuşadası Ticaret Odası’nda Serdar Akdoğan’ın Listesi Kazandı
Büyük ilgi gören ve yaklaşık 2 bin 500 üyenin oy kullandığı meslek komitesi seçimlerinde mevcut başkan Serdar Akdoğan’ın beyaz listesi, 11 komiteden 9’unu kazanarak büyük bir zafer elde etti. Çok başkan adayı barındıran turuncu liste ise 2 komitede seçimi kazanarak, ağır bir mağlubiyet aldı.

Kuşadası Ticaret Odası’nın çevre yolundaki binasında gerçekleştirilen komite seçimlerine üyeler büyük ilgi gösterdi. 2 dönemdir Kuşadası Ticaret Odası Başkanlığını yürüten Serdar Akdoğan’ın beyaz listesi ile M. Oğuz Kabaçam, Bayram Yılmaz, Haşmet Akkuş, Ümit Yaman ve Ahmet Candan’ın da başkan adayı olarak isminin geçtiği turuncu listenin yarıştığı seçimlerde Otelciler, Acenteciler, Kuyumcular, Restoranlar-Barlar, İnşaatçılar, Gıdacılar, Tekstilciler, Taşımacılar ve Yapı Marketler- Emlakçılar’dan oluşan 9 komiteyi Serdar Akdoğan’ın beyaz listesi kazanırken, Sağlıkçılar- Bankacılar ve Mobilyacılarda ise turuncu liste önde çıktı. Bu sonuçla, mevcut başkan Serdar Akdoğan seçimlerden büyük bir zaferle çıkarak 11 komitede 32 meclis üyesinden 26’sını kazandı. Turuncu liste ise iki komitede ancak 6 meclis üyesi elde edebildi. Bu arada, seçimlerde en ilgi çekici sonuçlar ise başkan adaylarının şirketlerinin yarıştığı meslek komitelerinde oldu. Seçimlere otelciler ve acentecilerde iki ayrı şirket ile giren mevcut başkan adayı Serdar Akdoğan iki meslek komitesinde de seçimleri kazanırken, turuncu listede bulunan ve başkan adayı olarak isimleri geçen M. Oğuz Kabacam otelcilerde, Ümit Yaman ve Ahmet Candan Restorancılar ve Barcılarda, Bayram Yılmaz ve Haşmet Akkuş da İnşaatçılarda kendi meslek komitelerinden bile seçilemeyerek, ağır bir yenilgi aldılar.

"EN İYİ HİZMETİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ “
Kuşadası Ticaret Odası üyelerinin 3. dönem için güvenoyu verdiği mevcut başkan Serdar Akdoğan, “ Üyelerimiz, 2 dönem boyunca yürüttüğümüz çalışma ve hizmetleri bir kez daha takdir ederek, bizlere hem güvenoyu, hem de destek verdi. Oy veren ve vermeyen tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Büyük olgunluk içinde geçen seçimlerin ardından meclis üyesi olan tüm arkadaşlarımızı da kutluyorum. Ticaret Odası bundan sonra da örnek çalışmalarıyla Kuşadası’na ve üyelerine hizmet etmeye devam edecektir “ dedi.

8 MAYIS’TA BAŞKAN VE MECLİS BAŞKANI SEÇİLECEK
Bu arada, Kuşadası Ticaret Odası, meslek komitesi seçimlerinin tamamlanmasıyla 8 Mayıs tarihinde bir kez daha seçime gidecek. Bu seçimlerde komitelerden seçilen 32 meclis üyesi, Kuşadası Ticaret Odası’nda 4 yıl boyunca görev yapacak olan Kuşadası Ticaret Odası Başkanı, Meclis Başkanı, yönetim kurulu ve disiplin kurulu üyeleri ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği delegelerini seçecek.
Kaynak: İHA