Hayrunnisa Gül, Öğrencilerle Kayseri Mantısı Yaptı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, Çınar Koleji Yaşam Becerileri Merkezi’nin açılışında öğrencilerle hamur açarak Kayseri mantısı yaptı.

Hayrunnisa Gül, Öğrencilerle Kayseri Mantısı Yaptı
Çınar Koleji’nin birbirinden farklı 18 atölyeden oluşan eğitim dünyasının ilk Yaşam Becerileri Merkezi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül tarafından bir törenle hizmete açıldı. Açılışa İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun eşi Gül Mutlu ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da katıldı.

Törende kısa bir konuşma yapan Hayrünnisa Gül, "Çocuğa yapılan yatırım, en önemli yatırımdır. Eğitim çocuğun altın bileziğidir. Gezerken gördük, gerçekten güzel şeyler yapılmış. Emeği geçenleri tebrik ediyorum" diye konuştu.

Öğrencilerin kendi yaptıkları gül şerbetinden ikram ettiği Hayrünnisa Gül, açılış töreninden sonra atölyeleri dolaştı. Gül, çalışmalarını tek tek incelediği öğrencilerle sohbet ettikten sonra yemek atölyesinde Kayseri mantısının nasıl kapatıldığını anlatarak öğrencilerle birlikte hamur açtı.

EĞLENEREK ÖĞRENECEKLER
Ana sınıfından lise sona kadar her yaş kademesindeki öğrencilerin yararlanacağı bu atölyelerde, öğrenciler ilgi ve yeteneklerine göre istedikleri çalışmaları özgürce yerine getirme şansına sahip olacak.

Çınar Koleji Kurucu Temsilcisi Veysel Kafalı bu modelin öğrenciye ezbere dayalı bir eğitim yerine, yaparak ve yaşayarak öğrenmeyi sağlayan bir sistem olduğunu söyleyerek, "Birbirinden farklı atölyelerde öğrenciler eğlenerek öğrenecek. ‘Life Street’ olarak ifade ettiğimiz Yaşam Becerileri Merkezi’nde öğrencilerimiz hayatta işlerine yarayacak ve onlara artı değer katacak birçok bilgi ve uygulamayı öğrenecekler, yeni beceriler kazanacaklar” dedi.

ÖZEL UYGULAMA ALANLARI
Merkezin haftada birkaç saat eğitim verilen bir kulüp çalışması olmadığının altını çizen Kafalı, Yaşam Becerileri Merkezi’nin her yaş ve seviye grubundan tüm öğrencilerin yararlanacağı ve birçok derslerin alanında uzman isimler tarafından bu atölyelerde yapılacağı özel bir uygulama alanı olduğunu söyledi.

Yaşam Becerileri Merkezi’nde bulunan atölyelerde öğrenciler; Mutfak Sanatları Atölyesi’nde yemek yapmayı, hijyen, temel ve pratik mutfak bilgileri, sofra kültürü, yemek adabı gibi konuları, Çamurev’de çamurdan şekiller ortaya çıkarmayı, Tekstil ve Tasarım Atölyesi'nde kumaşa şekil vererek dikiş, nakış ve ütü yapmayı, Hayal Atölyesi’nde düşünmeyi ve düşündüklerini yazıya dökmeyi, Story Land’de masal kahramanlarıyla yabancı dili, Galery 3D’de nesneleri algı-yüksekli ve derinlik boyutlarıyla inceleyebilmeyi, 112’de Acil ilk yardım ve temel sağlık bilgilerini öğreniyor.
Kaynak: İHA