Denizli Belediyesi’nden Engellilere Büyük Kolaylık

Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan "İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz" projesine ilk destek Denizli Belediyesi’nden geldi.

Denizli Belediyesi’nden Engellilere Büyük Kolaylık
Denizli Belediyesi, Türk Telekom ile yaptığı protokolle, kısa mesaj sistemi ile işitme engellilere hizmet verecek.
Denizli Belediye Meclis Salonu’nda yapılan protokol toplantısına Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Türk Telekom Kurumsal Müşteri Müdürü Mehmet Ali Akarca, Türk Telekom İl Müdürü Osman Karakaş, Türk Telekom yetkilileriyle ve engelli derneklerinin başkanları katıldı.

İşitme engelliler için oluşturulacak veri tabanının ardından işitme engelliler, mesaj yazarak Denizli Belediyesi’ne ulaşacak. Yaşadıkları sıkıntıyı aktaran işitme engellilere Denizli Belediyesi de önce mesajla karşılık verecek ardında da sıkıntının giderilmesi için gerekli başvuruları yapacak.

Denizli Belediyesi’nin engelli vatandaşların yaşamlarının kolaylaştırmak için çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde uygulamaya koyduğu ‘İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz’ projesine Türkiye’de ilk desteği Denizli Belediyesi vermiştir. Türk Telekom ile yaptığımız çalışma neticesinde engelli vatandaşlarımız kısa mesaj sistemi ile Denizli Belediyesi’ne ulaşabilecek ve istenilen neyse o konuda kendisine yardımcı olunacak” dedi.

Konuşmaların ardından sistemin dennemesi işitme engelli öğrenciler tarafından yapıldı
Öte yandan Denizli Belediyesi toplantıda Türk Telekom ile 4 yıllık bir protokol imzalayarak sanal santral uygulamasına geçti. Denizli Belediyesi’nin artık santral sisteminden kurtulduğunu belirten Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “Bugüne kadar klasik bir sistem ile Denizli Belediyesi’nin santral işlemlerini yürütüyorduk. Gelişen teknolojiye ayak uydurmak için yatırımlar yapmak zorunda kalıyorduk. Türk Telekom artık bu işi bizlere ücretsiz olarak sağlayacak ve Denizli Belediyesi iç görüşmelerinde ücret ödemeyecek” dedi.

Denizli Belediyesi’nin bu sisteme geçmesiyle önemli bir yükten kurtulduğunu ifade eden Türk Telekom Kurumsal Müşteri Müdürü Mehmet Ali Akarca da , “Kurumların en büyük yatırımları arasında santral sistemleri yer alıyor. Türk Telekom sanal santral uygulamasıyla kurumları bu yükten kurtarıyor. Denizli Belediyesi de büyük bir çalışma yaparak bu uygulamayı kullanmaya başladı” dedi.

Konuşmaların ardından Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve Türk Telekom Kurumsal Müşteri Müdürü Mehmet Ali Akarca sanal santral uygulamasıyla 4 yıllık protokol imzaladı.
Kaynak: İHA