8. Uluslararası Dadaş Film Festivalinde ‘Lal Gece’ Filmi 4 Ayrı Dalda Ödül Aldı

8.Uluslararası Dadaş Film Festivali kapsamında yapılan yarışmada, en iyi erkek oyuncu İlyas Salman, en iyi senaryo yazarı Emin Alper, en iyi görüntü yönetmeni George Chiper, en iyi film ‘Lal Gece’ seçildi.'Lal Gece' filmi 4 ayrı dalda ödül aldı.

8. Uluslararası Dadaş Film Festivalinde ‘Lal Gece’ Filmi 4 Ayrı Dalda Ödül Aldı
Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezinde düzenlenen ödül törenine Vali Yardımcısı Özgür Arslan, festival komitesi başkanı Nil Gürpınar, onur konukları Şefik Döğen, Eşref Kolçak, Engin Çağlar, Abdurrahman Keskiner, jüri üyeleri Firuzan, Nilüfer Açıkalın, Fırat Sayıcı, Thomas Balkenhol, yönetmenler ile oyuncular katıldı.

Ödül töreninde, festivalin düzenlenmesine katkı sağlayanlara teşekkür plaketi verildi, ardından yarışmada dereceye girenler açıklandı.

Sunuculuğunu Arzu Okay'ın ressam kızı Eda Su Neidik'in yaptığı ödül gecesinde en iyi filme Lal Gece layık görüldü.

Lal Gece filmindeki performansıyla en iyi kadın oyuncu Dilan Aksüt, en iyi erkek oyuncu ödülünü İlyas Salman aldı. En iyi kurgu yine Lal Gece filmiyle Reis Çelik'e verildi.

En iyi yönetmen Gözetleme Kulesi'yle Pelin Esmer'e, en iyi senaryo Tepenin Ardı ile Emin Alper'e, en iyi görüntü yönetmeni Tepenin ardı ile George Chiper'e, en iyi müzik ödülü ise Ateşin Düştüğü Yer ile Saki Çimen'e verildi.

Törende, sinema sanatçısı Abdurrahman Keskiner'e "onur ödülü" verildi.

Ödülünü alan Keskiner, "Hiçbir şey yok. Şehirdekiler, böyle bir festivale sahip çıkmamış. İletişim fakültesi var. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne ödül için gitmiştim. O kadar kalabalıktı ki. Şuraya bakıyorum, İstanbul'dan gelenlerin dışında kimse yok. Ne kadar yazık. Hiç olmazsa, iletişimde okuyan talebeler gelse. Festival, iletişim fakültesi talebeleri için çok büyük bir şans." diye konuştu.

Bunun üzerine Eşref Kolçak da, "Has konuştun. Biraz daha fırça çekmen lazımdı. Bu işle ilgili olanların aslında burada olması gerekirdi. Böyle bir terbiyesizlik görmedim ben" ifadelerini kullandı.

Ünlü aktör Eşref Kolçak, "İnşallah seneye böyle bir terbiyesizlik olmaz. Bu festivale sahip çıkılmalı. Böyle bir terbiyesizlik görmedim. Bundan sonra çıkacaklar sinemaya bir şeyler yapacaklar öyle mi?" diye tepki gösterdi.
Kaynak: İHA