Tübitak Bilim Fuarı Pilot Okul Seçilen Didim Atatürk Ortaokulunda Açıldı

5 ile 12. sınıflar arasında okumakta olan öğrencileri kapsayan ve öğrencilerin araştırma yapmalarını sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan protokol doğrultusunda oluşturulan TÜBİTAK Bilim fuarı pilot okul olan Atatürk Ortaokulunda düzenlenen törenle açıldı.

Tübitak Bilim Fuarı Pilot Okul Seçilen Didim Atatürk Ortaokulunda Açıldı
Ülkemizde Bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan Eğitimde işbirliği protokolü doğrultusunda oluşturulan TÜBİTAK Bilim fuarı Didim’de pilot okul seçilen Atatürk Ortaokulunda düzenlenen törenle açıldı. 5 ila 12. sınıflar arasında okuyan öğrencileri kapsayan bilim fuarında öğrenciler 4006 TÜBİTAK Bilim fuarları destekleme programı kapsamında yıl boyunca hazırladıkları eserleri beğeniye sundu.

Okul bahçesinde yapılan törene Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ve eşi, Didim İlçe Emniyet Müdürü Sinan Ergen, Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, MHP Didim İlçe Başkanı Can Atas ve ilçe yöneticileri, Milli Eğitim Şube Müdürü Şevki Erkan ve Mehmet Apaydın, Okul Müdürü Adem Koçer, Eğitim İş Didim Temsilcisi İbrahim Ata ile okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Açılış kurdelasını öğrencilerle beraber kesen Kaymakam Ersin Emiroğlu bilim şenliğinin hayırlı olmasını temenni etti. Açılışın ardından İlçe protokolü hazırlanan eserleri tek tek gezerek öğrencilerden eserlerle ilgili bilgiler aldı.
Kaynak: İHA