(özel Haber) Belçikalı Pilot Uçuşlarıyla Parmak Aşındırdı

Belçikalı pilot Pierre Moers, 40 yıllık iş hayatında kumanda kolu kullanmaktan zarar gören başparmağından ameliyat oldu.

(özel Haber) Belçikalı Pilot Uçuşlarıyla Parmak Aşındırdı
Sağlığına kavuşan Moers, gökyüzüne geri döneceği günü sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

İleri yaşına rağmen hala kaptan pilot olarak görev yapan 62 yaşındaki Belçikalı Pierre Moers, 40 yıllık pilotluk hayatında uçuş sırasında kumanda kolunu kullanmaktan dolayı sol el başparmağının zarar görmesi sonrasında İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Medical Park Hastanesi'ne başvurdu. Moers'e Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ekin tarafından cerrahi müdahale uygulandı

Moers’in rahatsızlığına ilişkin bilgi veren Prof. Dr. Ekin, “Pierre Moers, sol el başparmağındaki ağrı ve sıkışma nedeniyle bize başvurdu ve yapılan değerlendirmesinde sol el birinci parmakta tetik parmak sorunu olduğu tanımlandı. Bunun üzerine kendisine ameliyat önerildi. Yapılan operasyonla sol el birinci parmakta sıkışan tendon bölgesi gevşetildi” dedi.

Söz konusu durumun özellikle 1-2 yıl içerisinde kendisini gösterdiğini ancak öncesinde ilaç tedavisi uygulandığını belirten Dr. Ekin, cerrahi müdahalelerin gerektiğinde de uygulandığını dile getirdi.

Prof. Ekin, “Kendisi 40 yıla yakın bir süredir aktif pilot olarak çalışmakta. Özellikle kendisinin anlattığı kadarıyla sağ ve sol el baş parmakları pilotluk mesleğinde güç verilmek suretiyle sürekli aktif olarak kullanılmakta. Bu da bu tür sorunların ortaya çıkmasında bir eğilim oluşturabiliyor” dedi.

Belçikalı Pilot Moers ise, yaklaşık iki hafta sonra uygulanan dikişlerinin alınacağını ve doktor takibinde elini kullanabileceğini söyledi.

Bir an önce gökyüzüne geri dönmek istediğini aktaran Belçikalı pilot, sağlığına geri kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını anlattı.
Kaynak: İHA