İmam Hatip Lisesi’nde Pilav Günü Etkinliği

2012-2013 öğretim yılında eğitime başlayan Posof İmam Hatip Lisesi’nce pilav günü tertip edildi.

İmam Hatip Lisesi’nde Pilav Günü Etkinliği
Halk Eğitimi salonunda başlayan programa çok sayıda vatandaşla beraber Ardahan milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, ilçe kaymakamı İbrahim Halil Şivgan da programa katıldı.

Saygı duruşu ve okunan istiklal marşının ardından İmam Hatip Öğrencisi tarafından Kuran okundu. Kuran’ın Türkçe meali de yine bir İHL öğrencisi tarafından okundu.

Öğrencilerin okuduğu ilahiler ise vekili ve kaymakamı duygulandırdı.

Posof kaymakamı İbrahim Halil Şivgan, Posof İHL’sinin bu yıl öğretime başladığını, inşallah mezuniyetinde de beraber olacaklarını söyledi.

Şivgan konuşmasında “Türkiye nin vatanını çok seven, beklide kimsenin bilmediği insanların bu bölgede yaşadığını, şu vilayette en zor şartlar altında yaşayan bizim köylümüzdür. Kışın eksi 10,15 derecede, yazın dağda, bayırda ot topluyorsunuz, kışın bunu hayvanlara veriyorsunuz. Paranızda bir kuruş dahi haram yoktur. Taşı kopararak geçimini sağlamaya çalışıyor. Ben de Anadolu İmam Hatipli olarak emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bu okulların hassasiyetle üzerinde durulması gerekiyor. Burada yetişen insanlar, Cumhuriyetin koruyucusu insanlardır. Kimse bu okuldan çekinmesin. Biz bu ülke için varız” dedi.

Milletvekili Orhan Atalay ise okunan ilahilerle bir başka âleme daldığını belirterek, “Birinci dünya harbinde tarumar olduk. 1918 e kadar dünyaya nizam veren 3, 5 merkezden birincisi Osmanlıydı. Öğrencilerin ilahide de dedikleri gibi biz çift kanatlı bir nesil yetiştirmeliyiz ki hem buralı olacak, hem bu günü yaşayacak. Bu tespitten yola çıkılarak İmam Hatip formülü bulundu. Çocuklarımız hem Kuran okuyor, hem fizik matematik okuyorlar. Bize iki kanatlı dinç bir nesil lazım ki menzile ulaşılsın. Bizim VATAN tasavvurumuz İngilizler tarafından çizilmiş hudutlar değildir.” diye konuştu.

Programı hazırlayan Posof İmam Hatip Okul aile birliği başkanı Yaşar MERT in teşekkür konuşmasından sonra programa katılanlara pilav ikram edildi.
Kaynak: İHA