"Kolluğun Zor Kullanma Standardı" Konulu Çalıştay Düzenlendi

Niğde'de "Kolluğun Zor Kullanma Standardı" konulu çalıştay düzenlendi.

Polis Meslek Yüksek Okulunda düzenlenen çalıştaya, yargıtay, adli birimler, baro, polis akademisi, Jandarmadan oluşan 25 bilimci katıldı.

Düzenlenen çalıştayla ortaya bir standart çıkartmak istediklerini belirten PMYO Müdürü Mürsel Sevindik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kolluğun zor kullanma standardı" konulu projenin Niğde'den Anadolu'nun bağrından çıkmasını anlamlı bulduklarını, çalıştayın kolluk kuvvetleri için bir milat olduğunu belirtti.

Polise, bedeni kuvvet maddi güç veya silah konusunda neleri nasıl yapması konusunda gerekli eğitimin verildiğini ifade eden Sevindik, şunları kaydetti:

"Eğitim formatları geliştirdik bu geliştirdiğimiz bu eğitim formatlarının uluslararası standartlarda olduğunu, hatta bu standartların daha üzerinde olduğuna inanıyoruz. Ancak biz kendi yaptığımızı kendimiz biliyorduk. Bu güne kadar adli çevreler bizim ne yaptığımızı ne düşündüğümüzü bilmiyordu. Teorisyenler, üniversite çevreleri yaptıklarımızdan haberdar değildi. Polisi haberlerden ve basın mensuplarının yansıttığı şekliyle izliyordu ve yargılamaya çalışıyorlardı.'Kolluğun Zor Kullanma Standardı' konulu 1. Çalıştay programında adli birimlerden, baro çevrelerine yargıtaydan gelen hakim, avukatlarımız ve jandarmadan gelen akademisyenimiz var. Bütün çevrelerin oluşturduğu bu konsensüsle beraber uygulamalarımızı vitrinize edeceğiz. Son olarak 3. Çalıştayı Ankara'da sosyolog, psikolog ve gazetecilerle yapmayı planlıyoruz. Meslek hayatımda yaklaşık 20 yıl gazetecilerle omuz omuza çalıştım. Gazeteciler bizim yaptığımız işleri bazen bizden daha iyi anlayabiliyorlar. Sonuç olarak, bu proje 3. Çalıştayla netleşmiş olacak ve sempozyumla daha uluslararası daha geniş bir sempozyumla artık tartışmak için değilde deklarasyon sonucuna gitmeye çalışacağız."

İki gün süren 1. Çalıştay programında, ilk gün mevzuat ikinci gün ise tartışılan konular karara bağlanarak, sonuç bildirgesinin kayda geçirilerek okunması ile sona erdi.

Muhabir: Betül Abbak-Murat Kaya

Yayıncı: İsmail İçer
Kaynak: AA