Ayvalık’ta Sarıgül’cü Kadınlar Zübeyde Hanımı Ziyaret Etti

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün başlattığı değişim hareketinin yanı sıra aynı oluşumun örgütlendiği Halkın Yükseliş Partisi Ayvalık ilçe teşkilatı üyelerinin, Anneler Gününde İzmir-Karşıyaka’da bulunan Zübeyde Hanım Anıt Mezarına 2 otobüsle katıldıkları öğrenildi.

Ayvalık’ta Sarıgül’cü Kadınlar Zübeyde Hanımı Ziyaret Etti
Anıt mezarda liderleri Mustafa Sarıgül ile birlikte, İstanbul ve İzmir’de çok büyük bir kalabalıkla ziyaret eden Ayvalıklı Sarıgülcü Kadınların, Zübeyde Hanım için dualar okuyarak, Atatürk’ün annesinin manevi huzurunda minnetlerini ifade etmeye çalıştıkları gözlendi. HYP Balıkesir İl Başkanı Sait Tekin’in öncülüğünde, İl yöneticileri ve HYP Ayvalık İlçe Başkanı Mehmet Yusuf Alp’in de hazır bulunduğu anma etkinliğinde, konuşan Mustafa Sarıgül, Atatürk'ü yetiştirdiği için Zübeyde Hanıma ne kadar dua edilse az olduğunu söyledi.

Vefasız olan toplumların ayakta kalma şansının az olduğunu kaydeden Sarıgül’ün, "Zübeyde Hanıma bu cennet topraklar üzerinde yaşamayı sağlayan Atatürk'ü yetiştirdiği için ne kadar dua etseler az. Dünyada 50 İslam ülkesi varsa, 50 İslam ülkesi içinde inançlara saygılı laikliği savunuyorsak, Cumhuriyetle ve demokrasiyle yönetiliyorsak bunu Zübeyde Anamızın evladı Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz. Mustafa Kemal Atatürk demokrasi demeseydi biz bugün Arap dünyasından diğer İslam ülkelerinden farklı olmazdık" şeklindeki sözleri etkinliğe tam anlamıyla damgasını vurdu.
Kaynak: İHA