17 Mayıs 2013 Cuma Haftasında Vizyona Giren Filmler

Vizyonda bu hafta 9 yeni film var.

17 Mayıs 2013 Cuma Haftasında Vizyona Giren Filmler
Koğuş Akademisi

'Tek Maç'Erdem, korsan film satıcısı Settar, kapkaççı Şahin, boyacı Nadir, Bekir Ali, Levent ve Genco hepsi birbirinden farklı karakterlere sahip ve farklı suçlardan hapse düşmüş koğuş arkadaşlarıdır.

Her biri ayrı'kafada'olan bu mahkumlar kendi düzenleri içerisinde yaşarken, bir gün hapishaneye Kâmuran adında yeni ve seksi bir müdire atanır. Müdire Kamuran bir emirle koğuşta bir tiyatro oyunu sergilenmesini ister. Bu planla ortak bir amaç uğruna aynı hizaya gelen mahkumlar, kendi sonlarını hazırladıkları bir oyunun parçası olduklarını ise anlamazlar!

Eğlenceli komedi filminin başrollerini Salih Kalyon, Çetin Altay, Erdal Tosun, Umut Oğuz, Turgut Tunçalp ve Arzu Yanardağ paylaşırken kadroda kendilerine Erkan Can ve Pascal Nouma gibi isimler de konuk oyuncu olarak eşlik ediyor. Filmin yönetmenliğini ise Tolga Baş üstleniyor.



Muhteşem Gatsby


Yazar olma basamaklarını tırmanan Nick Carraway 1920'lerde eğlence hayatının gözdesi konumuna yükselen New York'a gelir. Kendi Amerikan rüyasının peşindeyken tesadüfen milyoner Jay Gatsby ve onun çevresiyle yolları kesişir. Carraway'nin alkolün su gibi aktığı, göz kamaştırıcı partilerle tanışması fazla zaman almaz. Öte yandan bu büyülü Amerikan rüyasının çöküşü de yaklaşmaktadır. Dışarıdan görkemli görünen bu hayatın örtbas etmeye çalıştığı gerçekler su yüzüne çıkacaktır...

Amerikan yazar F. Scott Fitzgerald'ın aynı isimli romanından beyazperdeye aktarılan filmin oyuncu kadrosunda ise Leonardo DiCaprio (Jay Gatsby), Tobey Maguire (Nick Carraway), Carey Mulligan (Daisy Buchanan) ve Joel Edgerton (Tom Buchanan) isimleri yer alıyor. 3D çekilen filmin yönetmenliğini ise Baz Luhrmann üstleniyor.



Umut Üzümleri

Anadolu'nun küçük bir köyünde çorak topraklarını bir toptancıya kaptırmak üzere olan Rumen köylü halkı, kurtuluş için bir çare bulmaya çalışmaktadır. Bu esnada köye henüz tayini çıkan öğretmen zamanla işleri değiştirecektir. Köylüler çorak topraklarını canlandırabilmek için planladıkları sulama projesi için topraklarını ipotek ettirerek zengin tüccara borçlanmışlardır. Ancak borçlarını ödeyemeyince tüccar bu topraklara yeni bir yerleşim alanı oluşturmaya karar verir. Bunu durdurmaya çalışan köylüler köy muhtarı ve yeni gelen öğretmenin önderliğinde büyük bir mücadeleye girişerek topraklarını kurtarmaya çalışacaklardır.

'Otobüs've'Fikrimin İnce Gülü-Sarı Mercedes'filmleriyle unutulmazlar arasına giren Tunç Okan'ın yirmi yıl aradan sonra sinemaya döndüğü filminin başrollerinde Ahmet Mekin, Yetkin Dikinciler ve Altan Erkekli gibi başarılı isimler bulunuyor.



Çılgın Doğumgünü

İyi başlayıp kötüye giden bir yetişkinliğe geçiş doğum günü partisini konu alan bu komedi filminde,Jeff Chang her zaman yapması gerekeni yapan çalışkan bir üniversite öğrencisidir. Fakat arkadaşları Casey ve Miller 21. yaşgünü için onu ziyarete gelince herşey değişir. Jeff Chang,hayatını değiştirmek için yapmak istediği herşeyi yapmaya başlar,hem de ertesi sabah onun için çok önemli bir işi olmasına rağmen... Herşey tek bir birayla başlar...

Hangover'ın yazarlarından yeni bir sarhoş komedisi olan filmin yönetmenliğini Jon Lucas ve Scott Moore yapıyor. Başrollerinde ise Miles Teller, Justin Chon ve Jonathan Keltz var.



Herkes Ölecek


Vahşi bir katil, tatil yapan bir grup öğrenciyi gözüne kestirir. Gençlerden sadece biri, katilin elinden sağ kurtulmayı başarmıştır. Emma hayatta kalmayı ve saklanmayı bir şekilde başarır. Tam her şeyin bittiğini sandığı anda ise hırsız bir otoyol çetesi tarafından kaçırılır. Parası için kaçırıldığını sanan Emma'nın hayatı aslında tekrar tehlike altındadır. Katilin geride kimseyi bırakmaya niyeti yoktur...

Filmin yönetmenliğini The Midnight Meat Train, Azumi gibi yapımlarıyla tanıdığımız Japon sinemacı Ryûhei Kitamura üstlenirken, filmin başrollerinde İngiliz aktör Luke Evans, genç yıldız Adelaide Clemens ve Derek Magyar yer alıyor. Filme yurt dışından gelen bazı yorumlar ise olumlu.



Güzelliğin On Par'Etmez...


Oniki yaşındaki Veysel ve ailesi ülkelerini terk etmek zorunda kalırlar. Yeni bir hayata başlayacakları Avusturya'ya göç eden aile buradaki yaşam dinamiklerine ayak uydurmakta bir hayli zorlanırlar. Bu yeni ülke, yeni dil ve yeni kültür özellikle küçük Veysel için büyük sıkıntılar doğurur. Veysel'in hayattaki tek umudu ve hayali, sınıfındaki Ana'ya aşkını ilan edip ondan da aynı karşılığı görebilmektir. Sürekli Ana'nın hayalleriyle yaşan genç çocuk, Cem isimli komşusuyla tanışınca harekete geçecek, hayallerinin gerçek sonuçlarını en saf haliyle tecrübe edecektir.

Avusturya yapımı filmin yönetmen koltuğunda Kick-Off adlı belgeseliyle yurtdışı festivallerinde çeşitli başarılar elde eden genç yönetmen Hüseyin Tabak bulunuyor.



Korku Hikayeleri


Genç bir kadın bir psikopat tarafından kaçırılmıştır. Ölümle burun buruna gelen kadın adamdan kurtulmanın her şeyden önce hayatta kalmanın bir yolunu bulmaya çalışmaktadır, ve bu psikopatla birlikte hayatının oyununu oynamaya başlar.

Yaşamanın tek yolu ona korkulu hikayeler anlatmaktadır. Bu sayede filmin çerçeve hikayesi ortaya çıkıar.
Kadının anlattığı 4 ayrı hikayelerin ilkinde küçük bir kız ve erkek kardeşi yer alırken, ikinci hikayede ise 30 bin feet yükseklikteki bir uçakta, bir seri katilin estirdiği terör beyazperdeye taşınıyor.

Üçüncü hikayede iki kız kardeşin gizli sırları anlatılırken, son öyküdeyse bir ambulanstaki beş kişi, ölümcül bir virüsten korunmaya çalışıyor...
4 farklı yönetmenin 10 farklı başrol oyuncusuyla çalıştığı film, Güney Kore'nin sarsıcı yapımlarından biri olarak da gösteriliyor.



Ben ve Sen

Film ailesine arkadaşlarıyla kayak tatiline gideceğini söyleyen,ama bunun yerine zamanınlarını evin bodrumunda geçiren iki kardeş ve 14 yaşında olan küçük kardeşin ablasının eroin bağımlılığından kurtulması için verdiği çabayı konu alıyor. 14 yaşındaki Lorenzo, onun yaşlarında çoğu genç gibi ailesiyle arası bozuk olan,aynı zamanda dünyayla ilgili garip fikirleri olan ilginç bir çocuktur.

1 Hafta boyunca kafayı dinlemeyi planladığı bu tatil kendinden hayli büyük üvey kız kardeşinin yanına gelişiyle hayli inginç bir hal alır. Olivia güzel bir keştir. Lorenzo onun yanında tuhaf bile sayılamaz. Bu bir hafta Lorenzo ve Olivia'yı birbirlerine yaklaştırıp bambaşka bir boyutta ve derinlikte bir ilişki kurmalarına yol açar.



Dörtlü

Cissy, Reginald ve Wilfred emekli müzisyenler için tahsis edilen konforlu bir evde yaşamaktadırlar. Her yılın 10 Ekim tarihinde Giuseppe Verdi'nin doğum gününü kutlamak için bir konser düzenlenir ve bağış toplanır. Üç müzisyen de bu etkinliğe katılmaktadır. Konser, senenin en önemli olayıdır ve herkes sabırsızlıkla bu günü beklemektedir. Fakat bu yıl bir değişiklik söz konusudur. Bir zamanlar Reginald ile evli olan Jean isimli müzisyen de bu eve taşınır ve böylece tüm dengeler altüst olur. Halen daha genç ve önemli olduğu zamanlardaki gibi davranan Jean, şarkı söylemeyi de ısrarla reddetmektedir. Geçmişteki güzel hatıralarının yerini alan üzücü ve hüzünlü anılar, senenin en önemli olayının başarısını da gölgelemek üzeredir.

Usta aktör Dustin Hoffman'ın ilk kez yönetmenlik koltuğunda görüyoruz. Filmin senaryosu ise ünlü senarist Ronald Harwood'un tiyatro oyunundan kendisi tarafından uyarlandı.

Fragman - Afiş ve Fotoğraflar