Vali Erden Kadınların El Emeği Göz Nuru Ürünlerini Sergilediği Emek Pazarını Ziyaret Etti

Vali Mehmet Ufuk Erden, kadınların el emeği göz nuru ürünlerini sergiledikleri ve satışa sundukları emek pazarını gezdi.

Vali Erden Kadınların El Emeği Göz Nuru Ürünlerini Sergilediği Emek Pazarını Ziyaret Etti
Kadınların göz nuru döktükleri eserlerin önemine değinen Vali Erden, “Kadınlarımız ilmek ilmek işledikleri el emeği göz nuru ürünlerini ile aile bütçelerine ciddi katkılar sağlıyorlar” dedi.

Vali Mehmet Ufuk Erden, geçtiğimiz günlerde Uşak Belediyesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde oluşturulan ve kadınların el emeği göz nuru ürünlerini satışa sunduğu emek pazarını ziyaret etti. Oluşturulan sergi alanı ve emek pazarının kadınları olumsuz hava şartlarından koruyacağını ifade eden Vali Eren, emekçi kadınlara her zaman destek olmaya hazır olduklarını söyledi.

El emeği göz nuru eserlerini sergileyip satan kadınlar ise Vali Erden’e ve kendilerine alan tahsis eden Uşak Belediyesi’ne teşekkür etti. Emekçi kadınlar yeni sergi alanlarının henüz tanınmadığını ve bu nedenle satışların azaldığını da ifade etti.

Türk kadınının her zaman üretken, topluma, ailesine ve devletine fayda sağlayan bir özelliğe sahip olduğunu ifade eden Vali Mehmet Ufuk Erden ise, “Ülkemizin önemli kültürel birikimlerinden biridir kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünleri. Ülkemizin hemen her bölgesinde yöresel kıyafetler, süs ve hediyelik eşyalar kadınlarımız tarafından ilmek ilmek dokunur ve halkın beğenisine sunulur. İlimizde de kadınlarımız el emeği göz nuru ürünlerini sergileyip satışa sunuyor. Burada herkesin ilgisini çekebilecek ürünler var. El emeği göz nuru ürünlerini satışa sunan kadınlarımızın yanında olmaya sorunlarına çözüm bulmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA