Dallıca’da Kurdele Nakışı Kursu Sona Erdi

Nazilli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından açılan ‘Kurdele Nakışı’ kursu sona erdi.

Dallıca’da Kurdele Nakışı Kursu Sona Erdi
Kursa katılan 19 başarılı kursiyer sertifikalarını Kaymakam Mehmet Okur ve protokol üyelerinin elinden aldı

Düzenlenen sertifika törenine Nazilli kaymakamı Mehmet Okur, Dallıca Köyü Muhtarı Mustafa Sinav, Nazilli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şahin Ünver, CHP Nazilli İlçe Başkanı Cavit Yenipazarlı, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.

Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından bu yıl içerisinde Hasta Kabul İşlemleri, Ebru, Diksiyon, Aşçı Çırağı, Hasta ve Yaşlı Refakatçisi, Doğalgaz Tesisatçılığı, Katı-Sıvı Kalorifer Ateşçiliği, Emlak Danışmanlığı, İşaret Dili, Budama, Arı Yetiştiriciliği ve Etkili İletişim gibi birçok kursun açıldığını ifade eden Nazilli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhlis Sönmez, köylerde ve beldelerde de birçok kurs açtıklarını söyledi.

Köy muhtarı Mustafa Sinav’ın katkılarıyla Dallıca’da da 2 yıldır çeşitli kurslar açtıklarını ifade eden Muhlis Sönmez; “2012-2013 eğitim-öğretim yılında Dallıca köyümüze muhtarımızın üstün gayretleri ile 1 Mart 2013 tarihinde ‘kurdele nakışı’ kursumuz muhtarlık binasında açılırken, kursa katılan 19 kursiyerimizde sona eren kursu başarı ile bitirerek sertifika almaya hak kazandı. Ayrıyeten 2011-2012 eğitim-öğretim sezonunda yine Dallıca’da köy ilkokulumuzda okul müdürümüzün katkıları ile 42 kursiyerin katıldığın iki ‘bilgisayar kullanımı’ kursu, 17 kursiyerin katılımı ile ‘Hasta ve Yaşlı Refekatçılığı’ kursu ve 14 kursiyerimizin katılımı ile ‘Makine Nakışı’ kursu açılarak kursiyerlerimiz sertifikalarına kavuşmuştu. Bu kursların açılmasında bize yardımcı olan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Nazilli ve köylerinde meslek kurslarına vatandaşlardan yoğun talebinin mutluluk verdiğini belirten Kaymakam Mehmet Okur ise; “Son yıllarda özellikle meslek kurslarına yoğun talep gelmesi, gerek ev hanımı gerekse kalifiye olmayan gençlerimizin eğitim almak istemesini gösteriyor. Kazanmanın çalışmaktan geçtiğini gören ve yaptığı işte eğitimli, profesyonel, sertifikalı olmak isteyen tüm kursiyerleri tebrik ediyorum. Yoğun talep alan Halk Eğitim Merkezimizi de gece gündüz demeden çalıştıkları için tebrik ediyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA