Başkent Otomotivcileri Derneği Başkanı Erkoç Açıklaması

Başkent Otomotivcileri Derneği Başkanı Aydın Erkoç, Otonomi Projesinin başkentteki ikinci el otomotiv sektörüne birçok avantaj sağlamasının yanında bölgeye de büyük katkıları olacağını ifade ederek, "Otonomi 5 bin kişiye iş imkanı sağlayacak" dedi.

Avrupa ve Ortadoğu'nun en büyük otomobil teşhir alanı olması planlanan Otonomi'nin Ankara Esenboğa Yolu'ndaki temel atma töreninde konuşan Erkoç, sektöre yıllarını vermelerine rağmen, halen yerli otomobil üretiminin yapılamadığını ifade ederek, bunun Ar-Ge'ye ayrılan kaynağın arttırılması ve güvenin olmasıyla gerçekleşebileceğini kaydetti.

İkinci el otomotiv ticaretinde vergi kaybını önlemek için tam olarak kayıt altına alınması ve bunun için de gerekli mevzuat değişikliklerinin yapılması gerektiğine dikkati çeken Erkoç, "Yetki belgesi olmayanların ikinci el araç ticareti yapması önlenmelidir" diye konuştu.

Kentsel dönüşüm doğrultusunda çeşitli etütler yaparak bu projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Erkoç, projenin hayata geçmesiyle otomotiv sektöründe Ankara'da kümelenme sağlanacağını, şehir içi trafiği rahatlatılacağını ve 5 bin kişiye iş imkanı sağlanacağını belirtti.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı Ekrem Şimşek de otomotiv sektörünün, kalkınmada dünyanın en önemli lokomotif sektörlerden biri olduğunu kaydederek, söz konusu sektörün ikinci el satışının yapıldığı kısmı oluşturduklarını ifade etti.

"Türkiye'de 200'e yakın meslek örgütünün tanımı yapılırken, 2. el otomotiv ticaretinin mesleki tanımı yok" diyen Şimşek, mesleki kriterlerinin tanımlanması gerektiğini belirtti.

İkinci el otomotiv ticaretinde gerekli kriterlerin belirlenmesi konusunda yetkililerden ciddi yardım aldıklarını vurgulayan Şimşek, çalışmaların halen devam ettiğine ancan bir an önce sonuçlandırılması gerektiğine işaret etti.

-ATO Başkanı Bezci-

Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci de Otonomi'nin geniş bir alana kurulmasının planlandığını ancak gelişen ve büyüyen Türkiye ile buranın da zamanla küçük kalacağını söyledi.

Ankara Fuar Alanı projesi üzerinde çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Bezci, "Bu bölge son derece gelişecek. Bu alanın karşısına ülkenin en büyük alanını inşa edeceğiz. Projeler bitti, çok yakın zamanda inşaatına da başlayacağız" diye konuştu.

Bezci, Ankara'ya katkı sağlamaya çalışan herkesin yanında olduklarını belirterek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Programa, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da katıldı.

-Otonomi Projesi-

Esenboğa Havaalanı yolunda projelendirilen Otonomi, Avrupa ve Ortadoğu'nun en büyük otomobil teşhir alanı olacak. Proje, kent içerisinde dağınık haldeki otomobil satış alanlarının tek merkezde toplanmasını amaçlıyor. 375 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek Otonomi Projesi içerisinde otomobil satış-servis hizmetleri, otel, noter, banka, otomobil test ve yaşam alanları yapılması planlanıyor.

Muhabir: Hüseyin Karatepe

Yayıncı: Zülal Eser
Kaynak: AA