Bayraklı'nın Güreşçileri Uşak’tan Madalyalarla Döndü

Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Güreş Takımı, 10-12 Mayıs tarihlerinde Uşak ilinde yapılan Grekoromen Türkiye Grup Şampiyonası'nda 1 Gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak, İzmir’i en iyi şekilde temsil etti.

Bayraklı'nın Güreşçileri Uşak’tan Madalyalarla Döndü
Uşak Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezi Spor Salonu’nda Bayraklı Belediyespor başta olmak üzere, 15 ilden 30 takımın yer aldığı Grekoromen Türkiye Grup Şampiyonası, 11-13 yaş arasında yapıldı. 280 sporcunun katıldığı şampiyonada Bayraklı Belediyespor 8 sporcuyla minderde mücadele verirken, oldukça heyecanlı karşılaşmalar oldu.

Bayraklı Belediyespor, spor okullarından yetişen yetenekli güreşçilerle Uşak'ta büyük başarı kazandı. Spor okullarından yetişerek ilk defa müsabakalarda boy gösteren 8 sporcudan 2'si, bir gümüş ve bir bronz madalya kazanarak İzmir’i en iyi şekilde temsil edip Bayraklıarın gurur kaynağı oldular.

Bayraklı Belediyespor’un 47 kiloda mindere çıkan sporcusu Abdullah Kaan Gümüş, müsabakalarda ikinci olarak Gümüş madalyanın sahibi oldu. Yine 66 kiloda mindere çıkan Görkem Ersoy, müsabakalarda üçüncülüğü elde ederek bronz madalyayı İzmir’e kazandırdı. 59 Kiloda mindere çıkarak rakiplerine yenilen Abdülmecit İlhan ise, grup beşincisi oldu.

Uşak ilinde şampiyonaya katılan 8 sporcudan 2'si madalya kazanarak İzmir’e döndü. Büyük başarının mimarları söyle konuştu:’’İlk defa böyle bir turnuvaya şampiyonaya katıldık. Uşakta şampiyonaya katılmak mutluluk vericiydi. Şampiyonada büyük başarı kazandık. Bu başarı burada sınırlı kalmayacak. Daha çok çalışarak devamını geliştirerek getireceğiz. Hedefimiz 11-13 Haziran'da Aksaray ilinde yapılacak Türkiye Şampiyonası elemelerine katılıp, Bayraklıyı en iyi şekilde temsil etmek."

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da, "Uşak’ta İzmir’i en iyi şekilde temsil eden güreş takımını aldığı başarıdan dolayı kutluyorum ve bundan sonrada bu güreşçi kardeşlerimize desteğimiz sürecektir. Amacımız Bayraklıları spor kenti yapmak olduğunu ifade eden Karabağ sözlerini şöyle tamamladı’’ Hangi branş olursa olsun spora desteklerimizi esirgemeyeceğiz. Sporun yaşı yoktur. Yeni tesisler açarak Bayraklıda her kesime spora aşık etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bayraklı Spor kenti olacak" dedi.

Kaynak: İHA