Portekiz Hükümetlerarası Zirvesi

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ve Portekiz Başbakanı Pedro Passos Coelho, işsizliğe karşı mücadelede AB'den daha fazla yardım istedi.

İspanya'nın başkenti Madrid'de Başbakanlık Konutu'nda düzenlenen İspanya-Portekiz Hükümetlerarası Zirvesi'nin ardından İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ve Portekiz Başbakanı Pedro Passos Coelho, ortak basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Rajoy, ekonomik krizin aşılmasına ilişkin atılacak adımlarda AB'nin daha fazlasını yapabilecek durumda olduğunu, hatta bunu yapmak zorunda olduğunu ifade etti.

Bankacılık Birliği'nin kurulması için gerekli adımların haziran ayında yapılacak AB Konseyi toplantısında atılması gerektiğini savunan Rajoy, "Bankacılık Birliği, AB'nin inanılırlığı için bir testtir. Kaybedecek vakit yoktur" dedi.

İyimser olmayı hiçbir zaman bırakmamaları gerektiğinin altını çizen Rajoy, "Avro kırılmayacak. Bu krizden daha güçlü çıkacağız. Avrupa, refah ve öncülüğün markası olmayı sürdürecek" ifadesini kullandı.

İspanya Başbakanı Rajoy, yüzde 57'yi bulan gençler arasındaki işsizliğin sadece ulusal açıdan değil Avrupa için de aciliyet gerektiren bir sorun olduğunu ve bu konuda gelecek her türlü girişime destek vereceğini anlatarak, ülkesinde işçi sendikaları tarafından büyük tepkiye yol açan iş reformunu ise asla değiştirmeyeceğini vurguladı.

Portekiz Başbakanı Coelho da gençler arasındaki işsizlik sorununun İspanya ve Portekiz için "trajedi" olduğunu ifade etti.

Sadece siyasi çözümlerin gençlerdeki işsizliği azaltamayacağını savunan Coelho, şirketlerin finansmanının ve yatırımlarının da artması gerektiğini belirtti.

İspanya Başbakanı Rajoy ve İtalya Başbakanı Enrico Letta'nın geçen hafta gerçekleştirdikleri görüşmede de gençlerde işsizlik sorununa karşı mücadelede ortak adım atılması ve AB'nin bu adımlara öncülük etmesi gerektiği mesajı verilmişti.

Muhabir: Şenhan Bolelli

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA