Girişimci Bağcı, Üzümlerini Doludan Kurtardı

Sarıgöllü üzüm üreticisi Mesut Akbaş, Nisan ayında beş dekarlık üzüm bağının tamamını dolu filesi ile kapattı ve çarşamba günü gerçekleşen şiddetli doludan zarar görmeden üzümlerini ve üzüm bağını kurtardı.

Girişimci Bağcı, Üzümlerini Doludan Kurtardı
Sarıgöllü üzüm üreticisi Mesut Akbaş, Nisan ayında üzüm bağının tamamını dolu file yöntemiyle kapatarak çevreye örnek oldu. Sarıgöl’de gerçekleşen şiddetli dolu yağışının 25 bin 240 dekarlık alanda yüzde 10 ila yüzde 100 arasında hasar vermesine karşın mesut Akbaş’ın üzüm bağı hiç zarar görmedi ve doluların tamamı bağın üzerinde örtülü olan dolu file üzerinde yığılı kaldı.

Dolunun çevre bağlara verdiği zarardan büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Mesut Akbaş, ’’Bu sistem artık tüm bağlarda yaygınlaşmalı. Maliyeti yüksek diye korkuluyor. Bu tür felaketler her yıl yaşanmakta. Bu sistem tam yedi yıl kalıcı olmakta. Yaygınlaşması için devlet desteği verilirse yapacak çok üretici var. Devlet ürün koruma amaçlı olarak dolu filelere destek vermeli o zaman bu sistem tüm bağlara yansıyacak üretici dolu zararı görmeyecek görüşündeyim’’ dedi.

Kaynak: İHA