İstanbul’daki Büyük Samsun Buluşması

İstanbul Feshane’deki “Büyük Samsun Buluşması”nda İlkadım Belediyesi standını ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adını Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak attığı adımdan alan İlkadım ilçesinin Cumhuriyet tarihinde önemli bir yerinin olduğunu söyledi.

İstanbul’daki Büyük Samsun Buluşması
Ziyaret ettiği stantta ayrıca İlkadım Belediyesi’nin hizmet ve projeleri hakkında Başkan Danışmanı Şerif Mırık’tan bilgi alan Kılıçdaroğlu’na, Basın Halkla İlişkiler Müdürü Oktay Çakır da İlkadım’ın tarihini anlatan ay-yıldız formlu, Bandırma Vapuru simgeli heykel hediye etti.

Samsun Tanıtım Günlerini fuarın ikinci gün ziyaret eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Feshane 2. Mahmut Salonu’nda bulunan stantları beraberindeki SAMKON Başkanı Kaya Aşcı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis ile birlikte tek tek ziyaret eden Başkan Demirtaş, İstanbullu Samsunlulardan yoğun ilgi gördü. Samsun Tanıtım Günleri’nin şehrin tarihi, turistik, örf adet ve geleneklerinin tanıtılmasında önemli bir görev üstlendiğini ifade eden Demirtaş, İlkadım Belediyesi olarak Samsun’da faaliyet gösteren hemşeri derneklerinin yöresel örf adet ve geleneklerinin tanıtılacağı hemşeri günleri buluşmasını bu yıl 13-16 Haziran tarihlerinde organize etmeyi planladıklarını kaydetti.

Üst düzey bürokrat, kaymakam ve belediye başkanlarının uğrak mekanı olan İlkadım Belediyesi standını eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ve eski İlkadım Kaymakamı yeni Güngören Kaymakamı Zafer Orhan gezdi. Belediyenin hizmet ve projeleri hakkında bilgi veren Başkan Necattin Demirtaş’ın çalışmaları Gürtuna’nın beğenisini kazandı. Başkan Demirtaş, SAMKON Günleri anısına Gürtuna ve Kaymakam Orhan’a Samsun kitabı ve heykel hediye etti.
Kaynak: İHA