Bakan Çelik Şanlıurfa’yı Öve Öve Bitiremedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa tarihi mekanlarıyla, yemek çeşitleriyle tüm dünyaya nam salmıştır" dedi.

Bakan Çelik Şanlıurfa’yı Öve Öve Bitiremedi
Çelik, katıldığı bir açılış konuşmasında Şanlıurfa’yı övdü. Şanlıurfa’nın peygamberler şehri olduğunu ve birçok tarihi mekana sahip olduğunu söyleyen Çelik "Gez dünyayı gör Urfa’yı" dedi.

Sabah saatlerinde Urfa City AVM’de özel bir kurumun düzenlediği konser ve kültür etkinliklerine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Faruk Çelik, Şanlıurfa’nın tüm dünyada tanındığını belirterek şöyle konuştu: "Şanlıurfa tarihi mekanlarıyla, yemek çeşitleriyle tüm dünyaya nam salmıştır.’’
Bakan Çelik, konuşmasında, Şanlıurfa'nın balıklı gölüyle, tarihi mekanlarıyla, turizm adına önemli bir adım attığını anlatarak şunları söyledi: "Çiğköftesi kebabıyla yemek lezzetini sunuyor, Şanlıurfalı ağzının tadını biliyor. Şanlıurfa’nın daha iyi yerlere gelmesi için bu tür kültür buluşmalarına ihtiyacı var, bunun için elimizden geleni yapacağız. Şanlıurfa’yı bugünkü konumundan daha da ilerisine taşıyacağız.’’

GAZETECİLERE KENDİ ELİYLE TATLI YEDİRDİ
Bakan Çelik, konuşmasının ardından Urfa City AVM’nin içine girerek resim sergilerini inceledi, eski kitapları inceledi. Yemek ve tatlı sergilerinde kahvaltı yapmadığını ifade ederek bayanların birbirinden güzel evde yaptıkları yemeklerin tadına baktı. Ayrıca bakan Çelik, iki gündür kendini takip eden gazetecileri unutmayarak kendi eliyle dilimlediği tatlıları gazetecilere yedirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik daha sonra basına kapalı olan ilçe toplantısına geçti.
Kaynak: İHA