Manisa Milletvekilleri, Doludan Zarar Gören Bağlarda İncelemede Bulundu

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, CHP Manisa Milletvekilleri Hasan Ören ve Sakine Öz ile CHP İl Başkanı Cavit Kaplan, Sarıgöl’de doludan zarar gören üzüm bağlarında incelemelerde bulundular.

Manisa Milletvekilleri, Doludan Zarar Gören Bağlarda İncelemede Bulundu
MHP Milletvekili Erkan Akçay, ilçeye bağlı Tırazlar Köyü’ndeki doludan zarar gören üzüm bağlarında incelemeler yaptıktan sonra, Çimentepe, Çanakçı ve Sığırtmaçlı köylerini de ziyaret ederek, üreticilere geçmiş olsun dileklerini bildirdi. Akçay, daha sonra Sarıgöl Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı’yı makamında ziyaret ederek, dolu zararı hakkında bilgi aldı. Erkan Akçay, "Gerçekten gezdiğimiz yerler yürekler acısı. Zarar gören bağlar kendini ancak üç yılda toparlayabilir. Bir an önce zarar gören bağcılarımıza yardım yapılmalı. Hükümet, üzüm bağlarının üzerine örtme sisteminde destek vermeli. Bu arada Sarıgöl ve Alaşehir’de meydana gelen bu afet doğu illerimizde olsaydı, oraya bugün en az 10 bakan giderdi ve afet kapsamına alırdı. Sarıgöl ve Alaşehir’deki afette çiftçilerimiz sahipsiz kalmıştır. Buralardaki dolu zararını hafta başında meclise taşıyacağım" dedi.

"DOLU ZARARINI GÖREMEDEN HİSSETMEK OLMAZ"

Sarıgöl’deki dolu zararını yerinde görerek incelemeye gelen CHP Milletvekilleri Hasan Ören ve Sakine Öz de, üzüm üreticilerinin durumlarının yürekler acısı olduğunu belirttiler. Hasan Ören, "Az önce Alaşehir’in Gökkaya Köyü’nden geldik. Buradaki zarar büyük. Afeti görmeden hissetmek olmaz. Gelip görmek gerekir. Pazartesi günü Manisa Milletvekilleri olarak bir araya gelelim. Üzüm üreticileri için ne gerekiyorsa yapalım. Biz buna hazırız. Burada partili veya değil, düşünmek olmaz. Zarar gören vatandaşlarımız. AK Partili milletvekilleri gelsinler, görsünler ve birlik olalım. Çözümü birlikte bulalım. Çiftçilerimizin çıkarları için biz teklif etsek ret ederler, onlar versinler biz destek olmaya hazırız. Yeter ki çiftçilerimizin yüzleri gülsün" diye konuştu.

CHP'li Öz ise, zararın büyük olduğunu belirterek, ’’Sarıgöl'ün bir an önce afet kapsamına alınması gerekir. Tüm çiftçilerimize geçmiş olsun" dedi.

Kaynak: İHA