Kullanılmış Protez Ayakların Karton Kutuda Yer Aldığı Sergi İçin, Bm'deki Sanat Galerisinde Mayınlı Bölge Oluşturuldu

'Mayınsız Bir Dünya' konulu sergi nedeniyle Birleşmiş Milletler'deki sanat galerisinde temsili mayınlı bölge oluşturuldu. Zeminine mayın figürleri döşenen galeride karton kutu içine konmuş kullanılmış protez ayaklar ilgi görüyor.

Uluslararası yardım kuruluşu Handicap International ve BM Mayın Eylem Servisi'nin de aralarında yer aldığı çok sayıda kuruluş tarafından organize edilen sergi, BM Genel Merkezi Ziyaretçi Lobisi'ndeki Ana Galeri'de açıldı.

Mayınsız Bir Dünya, 20 yıl önce başlatılan uluslararası mayınların yasaklanması kampanyasına dikkati çekmeyi amaçlıyor. Çok sayıda mayın türünün yer aldığı sergide, Afganistan, Kosova, Libya, Uganda, Vietnam ve Laos'ta ünlü fotoğrafçılar tarafından çekilmiş eserler de bulunuyor.

Sergi salonunun üzerine asılan deniz mayınının yanı sıra, zemine döşenen mayın figürleri ilgi görüyor. Galerinin girişinde gerçek toprak kullanılarak oluşturulan yaklaşIk 15 metrekarelik alana sahip temsili mayınlı bölge dikkati çekiyor.

Mayın temizlemenin aşamaları, mağdurların görüşleri, risk eğitimi ve misket bombası konularının dokümanla işlendiği sergi 20 Mayıs'a kadar gezilebilecek.

Muhabir: Bilgin Şaşmaz

Yayıncı: Eyüphan Kılıç
Kaynak: AA