Kocaeli'de, Engelliler Haftası Dolayısıyla Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı'na Gelen 33 Engelli, Bir Günlük Askerlik Heyecanı Yaşadı

Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığında, "Engelliler Haftası" dolayısıyla gerçekleştirilen törene katılan 33 engelli, bir günlüğüne askerlik yapmanın sevincini yaşadı.

Gölcük'teki askeri tesislere aileleriyle gelen 33 zihinsel ve bedensel engellinin, oldukça heyecanlı oldukları gözlendi.

Engellilerin tören alanındaki yerlerini almasının ardından konuşan Garnizon ve Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Muhittin Elgin, engelli olmanın bir ayıp olmadığını söyledi.

Kabahatin, vatanını sevmemek ve insanların üzerine düşen görevi yapmamak olduğunu anlatan Elgin, "Sizler bugün kutsal vatandaşlık görevini yerine getirmek için buradasınız. Askerlik yemin törenine üniformalarınızı giyerek ve selam verme eğitimini alarak hazırlandınız. Edeceğiniz yeminle ülkenize ve milletinize olan bağlılığınızı bir kere daha göstermiş olacaksınız. Bir günlük temsili askerliğin sonunda terhis belgelerinizi alarak askerlik görevinizi tamamlayacaksınız. Anne ve babalar, evlatlarını milletin bağrından çıkan silahlı kuvvetler saflarına bir bayram coşkusu içinde göndermektedir. Bu coşku, asker millet kavramının dünyada yegane örneğini teşkil etmektir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından yemin törenine katılan engelliler, daha sonra aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

-"Askerliğimi çakı gibi yaptım' diyeceğim"-

Engelli gençlerden Serkan Çaylak, AA muhabirine, bugüne kadar birçok kişinin kendisi için askere gidemeyeceğini iddia ettiğini belirterek, bu durumun kendisini üzdüğünü söyledi.

Ancak askere giderek yemin edeceğine inandığını ifade eden Çaylak, bunun için çok dua ettiğini ve sonunda askerlik vazifesini yerine getirdiğini kaydetti.

Çaylak, kız istemeye giderken, "askerliğimi 'çakı gibi' yaptım" diyeceğini belirterek, yemin töreni sırasında heyecandan titrediğini kaydetti.

Daha sonra komutanlığa bağlı limanlarda bulunan firkateyn ve hücumbotları gezen engellilere, terhis belgeleri verildi.

Muhabir: Kadir Yıldız

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA