Başkan Ürgüp, Sayokan Sporcularının Kuşak Bağlama Törenine Katıldı
Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün girişimleriyle Sivas 4 Eylül Belediyespor bünyesinde faaliyet göstermeye başlayan Türk savaş sanatı Sayokan meyvelerini veriyor.

Burada temsili Dedekorkut’un şahitliğinde sporcular siyah kuşaklarını bağladı. Törende konuşan temsili Dede Korkut “Keşişler bizim bir spor okulumuz varsa orası bizim ibadet hanemizdir derler. Bu Budist kâfirler şimdi Myanmar’da Müslüman katletmekteler. Allah onların belasını versin. Zaten ahirette verecek. Şimdi hepiniz düşünün. Çin Seddini bu kâfirler neden kurdu? Benim ecdadımın korkusundan. Onların sporu var bizim sporumuz olmaz mı? İşte Sayokan budur. Allah bu sporu geliştirenlerden razı olsun. Sayın Belediye Başkanım güzel olan, milli olan manevi olan her şeyde hep öncelikli hep önde gidiyor. Allah sizden razı olsun, Rabbim başımızdan eksik etmesin” dedi.
Kuşak merasiminden sonra konuşan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise “Sayokan faaliyetine başlarken ilgi olacağını tahmin ediyordum ama bu kadar çabuk netice alacağımızı düşünmemiştim. Kıymetli hocamız Halil Kozanoğlu ve kendisine katkı sağlayan kulüp yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Milli ve manevi değerlerimize uyan, geçmişi unutmayan, yüce Türk Milleti’nin geleneklerini geleceğe aktaran, komutlarının tamamının Türkçe olduğu bize ait bu sporun öğreniliyor olması çok önemli. 4 Eylül Belediyespor olarak çok sayıda branşta faaliyet gösteriyoruz. Ama bugünkü kadar zevk aldığım bir günün daha olduğunu söyleyemem” dedi.
