Akçakoca Muhtarlar Derneğinden Her Köye Çocuk Parkı

Düzce'nin Akçakoca ilçesi Muhtarlar Derneğinin her köye çocuk parkı kurması için başlattığı çalışmaların olumlu sonuç verdiği ve dört köye çocuk oyun parklarının kurulduğu açıklandı.

Akçakoca Muhtarlar Derneğinden Her Köye Çocuk Parkı
Akçakoca Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Küçük proje ile ilgili açıklamasında, “Dernek yönetimi olarak köylerimize çocuk parkları yapmanın kararını aldık ve arayışı içine girdik. Ankara Büyükşehir Belediyesi bu konuda bize yardımcı olabileceğini söyledi.

Sağ olsun Melih Gökçek Başkan yeniledikleri parklardan kullanılabilir olanların bize verilmesini sağladı. Şu an Kalkın, Göktepe, Çayağzı ve Yeşil köylerimize Parkların kurulumunu sağladık. Geride kalan tüm köylerimize pey der pey olarak gelecek parklar kurulacaktır" dedi.

Dernek Başkanı Küçük, köylerin sorunlarının çözümü için çok yönlü çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak “Girişimlerimiz sonucu İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Akçakoca Kaymakamlığı Köylere Hizmet Getirme Birliğine teslim edilmek üzere bir vidanjör, bir çöp arabası ve bir de kepçe sözü aldık. Yakında gelecek ve hizmet vermeye başlayacaklardır" açıklamasında bulundu.

Okul bahçesine yerleştirilen parkın montaj çalışmalarını takip eden Yeşilköy Muhtarı Harun Uzun parkların gereğini ve önemini vurgulayarak ”Çocuklarımızın çelik çomaktan başka bir oyun oynama şansları yoktu. Parkın kurulmasına anneler ve çocuklar çok sevindi” dedi.

Parkların montajını ise hiçbir ücret almadan Suat Yılmaz’ın yaptırdığını belirten Muhtar Uzun, çalışmalarının sadece bundan ibaret olmadığını gerekli olan alanların ve yolların kilit parke, döşendiğini ve 10 kilometrelik yoldan köye su getirerek su sorununu çözdüklerini söyledi.

Kaynak: İHA