Adıyaman Üniversitesi’nde Resim Sergisi

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Basri Erdem, Adıyaman Üniversitesi’nde resim sergisi açtı.

Adıyaman Üniversitesi’nde Resim Sergisi
Adıyaman Üniversitesi Sanat Galerisi’ndeki serginin açılış törenine, Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’nün yanı sıra çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı.

Serginin açılışında konuşan Ressam Prof. Dr. Basri Erdem, yaptığı resimlerin Adıyaman ile örtüştüğünü söyleyerek, “Marmara Bölgesi ve Karadeniz Bölgesi’ni tasvir eden resimler var. Bunlar fotoğraftan ya da videodan faydalanılarak yapılan resimler değil, bizzat oralara gidip sehpa kurarak, doğa karşısında yapılan resimler” dedi.

Sergi ile ilgili açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ise, “Üniversite olarak öğrenci ve personelimizin yoğun çalışmaları var. Resim sergisi gibi sanatsal etkinlikler düzenleyerek bir bakıma onların dinlenmelerini sağlıyoruz” ifadelerinde bulundu.

Tamamı yağlıboya yöntemi ile yapılan 43 eserin yer aldığı sergi 17 Mayıs 2013 tarihine kadar sanatseverlere açık kalacak.
Kaynak: İHA