Manisa Delegeleri Tobb Genel Kuruluna Katıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 2013 yılı Mali Genel Kurulu, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde (ETÜ) yapıldı.

Manisa Delegeleri Tobb Genel Kuruluna Katıldı
Genel kurula, Manisa ili oda ve borsalarından çok sayıda delege katıldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen mali genel kurula, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da katıldı.

365 oda ve borsalardan bin 555 delegenin hazır bulunduğu genel kurul multivizyon gösterimiyle başladı.

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 1 Mayıs nedeniyle tüm işçilerin bayramını kutladı. “El birliği, iş birliği, güç birliği” sloganının vurgulandığı mali genel kurulda girişimciler ekonomide başarı hikâyelerine imza atarken, bu gücün meydana getirdiği TOBB’un da özellikle son 10 yılda hizmet kapasitesini artırdığını belirten Hisarcıklıoğlu, “Hayata geçirdiğimiz projelerle, reel sektörümüzü geliştirdik ve destekledik” diye konuştu.

Ağustos ayında seçimli genel kurulu geniş katılımla coşkulu bir şekilde gerçekleştireceklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, istişare ve diyalog kapısını her zaman açık tuttuklarını vurguladı. NACE sistemini hayata geçirdiklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Tepki geleceğini biliyorduk. Ama kararlıydık. Çünkü risk almayan ilerleyemez. Yeni ve daha sağlıklı bir düzen kurduk. Bunun nimetlerini ileride hep birlikte yaşayacağız. Bugün OECD tarafından komşu coğrafyamızdaki tüm ülkelere bizim oda ve borsa yapımız örnek gösteriliyor. Eskiden tüm etkinliğimiz, ülkemiz sınırları içinde kalırdı. Yurt dışına çıkınca kimse bizim farkımızda değildi. Bugün küresel piyasalardaki iş örgütlerinin tamamında söz sahibi olduk. Özel sektörümüzün çıkarlarını tüm dünyada savunan bir camia haline geldik.”
Seçim süreci hakkında da konuşan Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: “Elbette her seçim sürecinde rekabet olur, yarış olur. Ama şunu aklımızdan çıkarmayalım. Oda ve borsalarımızdaki seçimler makam kapma yarışı değil, camiamıza ve ülkemize hizmet yolunda bayrak yarışıdır. Makamlar gelip geçicidir. Bizim için esas olan, reel sektöre hizmet etmektir. Baki kalacak bu kubbe altında hoş bir seda bırakmaktır. Şüphesiz ki, seçimlerde kazanan da olacak kaybeden de olacaktır. Görevlerini devredecek veya kendi isteğiyle yeniden aday olmayacak arkadaşlarımız olacak.Onlar zor bir dönemde bu büyük sorumluluğu hakkıyla üstlendiler. Kendileriyle birlikte çalışmaktan, mesai arkadaşım olmalarından büyük onur duydum. Allah hepsinden razı olsun." Hizmet bayrağını teslim alacak olanların bundan sonra daha iyisini yapmak için çalışacaklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Allah hepsinin yardımcısı olsun. Şimdi benim sizlerden tek bir ricam olacak. Seçim sonuçlarını sadece bir bayrak değişimi, bir tazelenme olarak görelim. Yeni göreve gelecek arkadaşlarımız, eski başkanların tecrübelerinden faydalansın. Bu büyük çatı altında birlik, beraberlik ve camia ruhunu yansıtsınlar. Hepimiz, bu büyük ailenin bir mensubu olmaktan gurur duyalım.” Genel kurula katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da TOBB delegelerine bir konuşma yaptı

MANİSA HEYETİ GENEL KURULDA YERİNİ ALDI
Rifat Hisarcıklıoğlu, dün akşam verilen yemekte Manisa Ticaret ve Sanayi Odası delegeleri ile bir araya gelerek sohbet etti. Manisa TSO Meclis Başkanı Tezcan Ödemiş, Manisa TSO TOBB delegeleri Ali Karanfilci, Bekir Kılınç, Hasan Karabulut, İsmail Günhan, Ramazan Taşkıncan, Sezgin Süner, Tahsin Çambel, Manisa TSO Genel Sekreteri Tamer Balatlı, mali genel kurulda yer alarak Manisa TSO’yu temsil eden isimler oldu.
Kaynak: İHA