Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mahmudiye Meslek Yüksekokulu Atçılık ve Antrenörlüğü

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mahmudiye Meslek Yüksekokulu Atçılık ve Antrenörlüğü Programından bir grup öğretim elemanı, Türkmenistan Atçılık Bakanlığının davetlisi olarak bu ülkenin başkenti Aşkabat'ta Atçı Bayramı kutlamalarına katıldı.

Türkmenistan Akhal Teke atlarının korunması ve üretimiyle ilgili konularda düzenlenen konferansların yanı sıra at yarışları, at güzellik yarışmaları ve atçılık sektörünün katıldığı fuarı kapsayan etkinlikler 25-28 Nisan'da gerçekleştirildi.

Türkmen Hükümeti tarafından bin 500 misafir katılımcının ağırlandığı etkinliklerde, ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Konuk ve ESOGÜ Mahmudiye Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Çalışkan ve öğretim elemanları, Eskişehir atçılığını temsil etti.

Uluslararası Atçılık Fuarında, ESOGÜ Mahmudiye Meslek Yükseokul standını Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Annageldi Yazmuradov ile Atçılık Bakanlığı yetkilileri ziyaret etti.

Burada yapılan görüşmelerde, Yazmyradov, Türkmen yetkililere, ESOGÜ ile Türkmenistan arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişim programı hazırlığıyla ilgili çalışmaların başlatılması talimatını verdi.

Etkinlikler sırasında Türkmen televizyonları ESOGÜ ile yakından ilgilendi. Konuk ve Çalışkan, Türkmen televizyonlarında ESOGÜ öğrenci değişimi, Türkmen Atçılık Okulu ile ESOGÜ Mahmudiye Meslek Yüksekokulu Atçılık ve Antrenörlüğü Programı arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimi çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Standı, Polimeks Firması ortaklarından Erol Tabanca da ziyaret ederek, ESOGÜ'nün Türkmenistan'daki çalışmalarına katkı sağladı.

Muhabir: Deniz Açık

Yayıncı: Sedat Gök
Kaynak: AA