Yusufeli Bal Üreticileri Birliği Başkanı Yer Açıklaması

Yusufeli Bal Üreticileri Birliği Başkanı Recep Yer, Yusufeli balının hak ettiği değerden pazar bulabilmesi için çalışmaya başladıklarını söyledi.

Yer, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adem Çokadar ve birlik üyeleriyle Belediye Başkanı Eyüp Aytekin'i ziyaret ederek arıcıların durumu, sorunları ve çözüm önerileri konusunda görüştü.

Yer, flora bakımından zengin olan Yusufeli köylerinin flora haritası ve arı konaklama kapasitesinin çıkarılacağını belirtti.

Yusufeli balının hak ettiği değerden pazar bulabilmesi için çalışmaya başladıklarını ifade eden Yer, marka ve patenti alınmış, paketlenmiş balları, bal satış evlerinde pazarlamayı planladıklarını söyledi.

Yusufeli'deki tüm arıcıların organik arıcılığa geçmesi durumunda sorunların da büyük ölçüde çözüme kavuşacağını dile getiren Yer, organik arıcılıkta kullanılacak temel girdilerin arıcılara temin edileceğini kaydetti.

Yer, balın pazarlanması için sosyal medyayı aktif şekilde kullanacaklarını belirterek, "Birlik olarak Yusufeli balına standart getirip marka ve patent alacağız. İlçede bulunan arıcılara kovan dağıtım projesi uygulanarak toplam arı sayısını artırmayı planlıyoruz. Arıcılarımız bal döneminde herhangi bir katkı veremiyor. Buna bağlı olarak da üretilen ballar doğal bal olmasına karşın pazara çıktığında diğer katkılı ballarla eşdeğer düşük fiyattan satılıyor. Bu da arıcılarımızın yeterli kazanç elde etmesini engelliyor" diye konuştu.

Belediye Başkanı Aytekin ise Yusufeli ilçesinde üretilen balın hak ettiği değerden satışa sunulması ve ülke çapında hak ettiği yere gelmesi için gerekli desteği vereceklerini söyledi.

Muhabir: Yener Dedeoğlu

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA