MHP ve CHP Milletvekilleri, Grupları Adına Yapılan Konuşmalardan Sonra TBMM Genel Kurul Salonu'nu Terk Etti

MHP ve CHP milletvekilleri, TBMM Genel Kurulu'ndaki çözüm sürecine ilişkin araştırma önergelerinin görüşmelerinde, grupları adına yapılan konuşmalardan sonra salonu terk etti.

Çözüm sürecine ilişkin araştırma önergelerinin görüşmelerinde MHP Grubu adına kürsüye Grup Başkanvekili Oktay Vural çıktı.

Kendisinden önce konuşan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ı, ''Yıkımdan sorumlu bir bakan'' diye nitelendiren Vural, ''Bakmış, ne görüyor ne duyuyor. Bu konuşmayı yapan, açılımla ilgili de konuştu.

Aç aç dedik, bir türlü açamadı. Ne konuştu, çözüm ne, barış dediğin ne, hiçbir bilgi vermiyor'' dedi.

Vural, çözüm ve barış sözcüğünün, kılıf, teslimiyet için araç olarak kullanıldığını savunarak, çözümün, barışın kiminle olacağını sorduklarını ancak cevap verilmediğini belirtti.

İmralı ve Oslo'da ne konuşulduğunun, mertçe millete anlatılması gerektiğini ifade eden Vural, ''Ama bakıyoruz, Sayın Bakan, konuştu, konuştu, ne söyledi, ey milletvekilleri çözüm neymiş- Cevap yok, içi boş. Bunlar minareyi çalmışlar, kılıfını hazırlıyorlar'' dedi.

Bu sürece desteğin sadece yüzde 24 olduğunu, her iki AK Partili'den birinin, İmralı'nın muhatap alınmasına karşı çıktığını savunan Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Öyle olsaydı araya tampon, akil adamları koyarlar mıydı, Meclis'i tampon olarak koyarlar mıydı- Abbas, Tarzan zorda, millet uyandı. PKK projesini millete hazmettirmek istiyorlar. Buna başka partileri bulaştırmak için her türlü yolu kullanıyorsunuz, biraz mert olun. Size gelip, 'PKK'nın istediği üzerine komisyon kuracağız, yeni Cumhuriyet kuracağız, rejim değişikliği yapacağız' dediler mi- Bu, oyun, tuzak. Baldıran zehiri, kefenden bahsedenler, bugün bu milletin huzuruna çıkıp gerçekleri sizlerle paylaşmadılar. Bu milletin Cumhuriyetine, milli kimliğine, milli mücadelesine, hukuk devletine Oslo'da, İmralı'da darbe planları hazırlandı. PKK ile birlikte Türk milletine darbe planı yaptılar. PKK ile Türk milletini korkutuyorsunuz. 511 milletvekiliyle 2007'de terör örgütünü bertaraf etmek amacıyla sınır ötesi operasyon yetkisi verdik, PKK'yı bertaraf edin diye. Bugün PKK taraf haline dönüştürülüyor, bu Meclis'e onaylatılıyor. Bertaraf edilmesi gereken PKK'yı, siz taraf haline, muhatap haline dönüştürdünüz. Sizin artık yol arkadaşınız PKK, düşmanınız MHP oldu, arkadaşlarınız bölücüler, düşmanınız milliyetçiler oldu. Bu önergenin altında İmralı canisinin parafı vardır. Hani kefen giymiştin, baldıran içecektin. Niye akil adamlara içiriyorsunuz, siz için. Siz terörün gölgesinde siyaset yapıyorsunuz, milletin değil karanlık mihrakların iradesiyle hareket ediyorsunuz. Araştırma komisyonu talebi PKK'dan geliyor, PKK'nın istek ve taleplerinin meşrulaştırmaktır. Kullanacağımız 'hayır' oyunun bile namusu ve şerefi vardır. Böyle bir ahlaksızca düzene MHP, 'hayır' oylarını bile alet etmeyecek, sizi PKK ile birlikte baş başara bırakıyoruz.''

Vural'ın bu sözlerinin ardından MHP'li milletvekilleri, salondan ayrılmak üzere ayağa kalktı. Bu sırada TBMM Başkanvekili birleşime ara verdi. Aranın ardından devam eden görüşmelere, MHP milletvekilleri katılmadı.

CHP Grubu adına Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin konuşma yapmasının ardından da CHP milletvekilleri Genel Kurul Salonu'nu terk etti.

Muhabir: Meltem Yılmaz

Yayıncı: Sefa Salantur
Kaynak: AA