Meü, Kepfest Festivali'ne Ev Sahipliği Yapacak

İçel Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Gülden Turalı&Kamuran Gündemir 1. Keman-Piyano Festivali'ne ev sahipliği yapacak.

MEÜ Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisi Evrim Şahinkaya Kaplancık, yaptığı yazılı açıklamada, festivalin 9-13 Nisan arasında gerçekleştirileceğini ifade etti.

Konservatuvarın keman ve piyano yarışmalarını ilk kez birleştireceğini belirten Kaplancık, şöyle devam etti:

"Ulusal Gülden Turalı Keman Yarışması'nın 5'incisi, Ulusal Kamuran Gündemir Piyano Yarışması'nın ise 3'üncüsü düzenleniyor. Ulusal Gülden Turalı Keman Yarışması, MEÜ Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar Bölümü hocaları, aynı zamanda konservatuvar müdürü de olan Selahattin Yunkuş ve Ebru Yunkuş tarafından düzenleniyor. Ulusal Kamuran Gündemir Piyano Yarışması ise MEÜ Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü hocaları Ayan Nuriyeva Kömür, Aylin Ulutaş Aslan ve Aslı Demirağ tarafından düzenleniyor. 5. Ulusal Gülden Turalı Keman Yarışması ve 3. Ulusal Kamuran Gündemir Piyano Yarışması'nı kazanan yarışmacılar, daha sonra belirlenecek bir senfoni veya oda orkestrası eşliğinde solist olarak çalma hakkını da elde edecek."

Muhabir: Mustafa Çiftçi

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA