Eğitim Bir-sen Kütahya Şube Başkanı Uçan, Hisarcık’ta

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Kütahya Şube Başkanı Kamil Uçan, Hisarcık ilçesinde okulları ziyaret ederek öğretmenlerle görüş alışverişinde bulundu.

Eğitim Bir-sen Kütahya Şube Başkanı Uçan, Hisarcık’ta
Başkan Kamil Uçan, beraberinde Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Karakayalı ve Eğitim Bir-Sen Hisarcık İlçe Temsilcisi İbrahim Sak ile birlikte ilçe merkezinde bulunan ilk, orta ve liseleri ziyaret ederek öğretmenlerle bir araya gelip görüş alışverişinde bulundu.

Uçan, yaptığı açıklamada, serbest kıyafet uygulamasının18 Mart itibariyle fiili olarak başladığını vurgulayarak,” Serbest kıyafet uygulaması için başlattığımız 10 Milyon İmza Kampanyasında kısa sürede 12 milyon 300 bin imza toplayarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e sunduk. Hükümetin, halkın bu talebini yerine getirmesi için 18 Mart'a kadar süre verdik. Anayasaya aykırı olan bu yönetmeliğin değişmemiş olmasından dolayı artık bu yönetmeliği tanımıyor ve iş yerlerine serbest kıyafetle gidiyoruz. Bununla ilgili yasal düzenlemenin çıkacağını ümit ediyoruz. Sorun çözülünceye kadar bu eylemimiz devam edecek." dedi.

Kaynak: İHA