Balıkesir'de Yapılacak Öğrenci Yurdunun Temeli Dualarla Atıldı

İlim Yayma Cemiyeti Balıkesir Şubesi tarafından yaptırılacak olan, 450 öğrenci kapasiteli Hasan Sağlam Paşa Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu'nun temeli dualarla atıldı.

Cemiyetin merhum genel başkanı Hasan Sağlam Paşa'nın adını taşıyacak yurt, Sütlüce Mahallesi'nde inşa edilecek. 7 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak yurt bünyesinde, 450 ve 600 kişilik konferans salonları, kütüphane, etüt ve spor alanları yer alacak. Temel atma törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Vali Ahmet Turhan, İl Müftüsü Turgut Açari, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün ve diğer vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Uğur, yurda ismi verilen Paşa'nın Balıkesirli olduğunu ve cemiyetin genel başkanlığını yaptığını hatırlatarak, "Bu bir vefa örneği. İsmi inşallah bu yurtta yaşayacak." dedi.

Cemiyetin kuruluşunda, Balıkesirlilerin ve dedesi Ahmet Necat Uğur'un da payı olduğunu ifade eden Uğur, "O zaman din adamına çok ihtiyaç var. Dinî eğitimi verilemediği için sıkıntılar var. İlim Yayma Cemiyeti kuruluyor. Amaç. imam hatipleri açmak. Çocukluğumuzda amcam olsun, rahmetli babam olsun İlim Yayma Cemiyeti'nde görev aldığından, yönetim kurulu toplantılarından sonra yapılan sohbetlerde nerede okul, yurt açılıyor, ne gibi hizmetler oluyor, kulaklarımız hep bunlarla doluydu." diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yetişmesinde de İlim Yayma Cemiyeti'nin çok büyük payı bulunduğuna dikkat çeken Edip Uğur, şöyle devam etti: "Bunu hiç kimse inkar edemez. Güzel bir bahar havasında temel atma törenini yapıyoruz. Arzu ediyoruz ki bu bahar, bütün ülkemizde devam etsin. Kan akmasın, şehitler gelmesin, terör artık sona ersin." Genel Başkan Tülün de cemiyetin 1951 yılında 68 kişi tarafından kurulduğunu belirterek, "Türkiye'de dinin sıkıntılarına çare olmak maksadıyla ilmi eğitime bir meslek oluşturmak, ilmi ihtiyaçları yerine getirecek, milli ve manevi değerlerle kuşanmış, devletine ve milletine bağlı, yüreği vatan sevgisiyle dolu gençlere yardımcı olabilmek, onlara okul ve yurt kazandırabilmek aşkıyla yola çıkılmıştır." dedi.

Vali Turhan ise geleceğe yapılan bu yatırımın Balıkesir için çok anlamlı olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, düğmeye basarak temele ilk harcı döktü .