Beyşehir’de AK Parti 30. Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, AK Parti Beyşehir İlçe Teşkilatı tarafından 30.Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi.

Beyşehir’de AK Parti 30. Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı
Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakcı, Cem Zorlu, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Akif Göksu, AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, Başkan Yardımcısı Hazım Kesme, belde belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, partililer katıldı.

Toplantıda çözüm sürecini değerlendiren AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Türkiye’nin teröre harcadığı paranın 400 milyar doları aştığını ifade etti.

Terörün uzun yıllardır Türkiye’nin başının belası olduğuna dikkat çeken Kabakçı, “Terör, Türkiye’nin ayağında pranga. Düşmanları tarafından ilerlememesi için desteklenen, tahrik edilen, planlanan bir hareket olarak karşımızda. 30 yıldır devam ediyor” ifadesini kullandı.

Ordu ve polisin bu terör sürecinde başarılı olduğunu da savunan Kabakçı, dünyanın her yanında bu tip terör hareketlerini hesaplayanların gerilla tipi savaşta bir gerillaya 8-9 asker şehit verilmesini normal olarak gördüğünü belirtti.

Bunda,Türkiye’de tamamen tersi bir durumun söz konusu olduğunu ifade eden Kabakçı, “30 bin teröristlerden cenaze var, 6 bin kadar şehidimiz var. Harcadığımız para, 400 milyar doları geçti. Şu anda öldürdüğümüz her bir teröristin bize bedeli 10 milyon dolar civarında. Devam edebilir miyiz, edebiliriz. Bir sıkıntımız var mı, kaybedeceğimiz değil ama zamana ihtiyacımız var. Bu parayı daha hayırlı işlerde kullanma imkanımız var” şeklinde konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu ise, yakında başkanlık sisteminin gündeme geleceğini kaydederek, “Sizin huzurunuza, tasdikinize ve onayınıza takdim edilecek bir meseledir bu. Şuna inanıyor muyuz, Recep Tayyip Erdoğan şu ana kadar ne istediyse bu millet için, sizin için istedi? Buna canı gönülden inanıyoruz. O zaman sürekli yanlış bir propaganda var bu başkanlık sistemi öncesi” diye konuştu.

Başkanlık sistemine karşı olanların, ‘Bunu Recep Tayyip Erdoğan iktidarda kalabilmek için, bunu kendi için istemektedir’ dediğini de hatırlatan Zorlu, “Eğer kendi ikbalini düşünseydi, milleti, vatanını, memleketini düşünmeseydi, üç dönem gibi şartı getirmezdi. Bakın bu büyük risk taşıyor. Kendi siyaseti için büyük risk taşıyor ve üç dönemini tamamlamış olan siyasetten üstat olmuş, pir olmuş insanların yeni bir siyasi atraksiyon yapması ihtimali açısından risk taşıyor. Siyasi ustaları bertaraf edecek üç dönemli sistem. Bütün bu risklere rağmen ‘kan yenilensin, can ve ruh yenilensin’ diye Erdoğan üç dönemde milletvekilliği şeklini sıralamış. Kendisini de sıralamıştır. Başkanlık sistemi ile birlikte Türkiye’de hep atılımların olduğu, bu istikrarın temini sağlanacaktır. Bunun için istiyor. Peki karşısındaki neden istemiyor? Artık birtakım ayak oyunlarıyla, basit pazarlıklarla, koalisyonlarla ve milletten çok kendi istikbalini ve ikbalini düşünen bir siyaset anlayışı ile meseleye yaklaştıkları için karşı grup bunu istemiyor. Zira, artık Cumhurbaşkanlığı seçiminde halkın sözü geçmektedir ve geçecektir. Aslında şu haliyle zaten Türkiye Cumhuriyeti’nde sistem yarı başkanlığa benzer bir sistem haline gelmiştir” şeklinde konuştu.

AK Parti danışma meclisine katılan ve divana seçilen Konya milletvekilleri daha sonra salonda oturan partililerin sorularını cevaplandırdı .
Kaynak: İHA