Tacikistan Hazine Bakanı'ndan Türk İşadamlarına Yatırım Çağrısı

Tacikistan Hazine Bakanı Nurmahmad Akmedov, Türk işadamlarını ülkesine yatırım yapmaya çağırdı.

Tacikistan ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin düşük olduğunu hatırlatan Akmedov,”Yatırım çağrısında bulunmak için Türkiye’ye geldim” dedi.

Bakan Akmedov, Tacikistan’ın Ankara Büyükelçisi Farruh Şaripov ve bu ülkenin İstanbul Başkonsolosu İlhomjon Abdurrahmanov ile birlikte Florya İşadamları Derneği’ni( FİADER) ziyaret etti. Ziyarette Türk işadamlarına yatırım çağrısında bulunmak için geldiğini vurgulayan Bakan Akmedov; ‘Tacikistan ile Türkiye’nin ticaret hacmi düşük olduğu için yatırım çağrısında bulunmak amacıyla Türkiye’ye geldim. Burada bulunmamın amacı yıllık 630 milyon dolar olan ticaret hacmimizi daha yukarı çıkarmak’ dedi.

Tacikistan’da birçok sahada yatırıma ihtiyaç olduğunu açıklayan Hazine Bakanı Akmedov; “Başta inşaat, tekstil ve enerji sahası olmak üzere, birçok sahada yatırım yapmanızı bekliyoruz. Son 2 yılda, TOSKON üyesi işadamlarının gelmesiyle ticaret hacmimizde gelişme oldu. Ancak yeterli değil” dedi.

FİADER Yönetim Kulu Başkanı Tacettin Negiş ise “Mayıs ayında, TUSKON ve FİADER üyesi işadamlarıyla, Tacikistan’a bir iş gezisi düzenleyeceğiz. Her iki ülke için faydalı bir gezi olacağına inanıyorum” dedi.

Tacikistan Ankara Büyükelçisi Şaripov ise yaptığı konuşmada aynı kalbi paylaşmanın aynı dili paylaşmaktan daha önemli olduğunu söyledi.

Şaripov” Tacikistan’da 5 tane Tacik-Türk Koleji var. Kolejlerin açılmasına vesile olan Türk işadamlarına ve merhum Haci Ata’ya,(Hacı Kemal Erimez) şükranlarımı sunuyorum. “ifadesini kullandı.