İpek: İnşallah 30 Yıldır Akan Kanın Durdurulması Hepimize Nasip Olacak

AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Amasya şehirlerarası otobüs terminali temel atma töreni için geldiği Amasya’da sivil toplum örgütleri temsilcileri ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

İpek: İnşallah 30 Yıldır Akan Kanın Durdurulması Hepimize Nasip Olacak
İpek, "İnşallah 30 yıldır akan kanın durdurulması hepimize nasip olacak. Çünkü bin yıldır bu coğrafyada birlikte büyük bir medeniyeti yükselttik, bin yıldır bu coğrafyada birlikte yaşadık ve bu problemi de birlikte çözeceğiz.” şeklinde konuştu.

Pirler Parkı’nda yapılan yemekli toplantıda konuşan İpek, son zamanlarda gündemde olan çözüm sürecine dair açıklamalarda bulundu.Göreve geldikleri 2001 yılından itibaren atılması gereken demokratik adımları sırası ile atmaya başladıklarını belirten İpek, 'olağanüstü hal'in kaldırılmasının en güzel örneklerinden olduğunu söyledi.

Ana dilde savunma, seçimlerde ana dilde propaganda, TRT şeş, üniversitelerde farklı dil ve lehçelerde enstitü kurulması, gibi konularında bu adımlara eklenebileceğini kaydeden İpek, “Son gelinen çözüm sürecinde de inşallah halkımızın da büyük desteği ile çok önemli bir adım atıyoruz. Silahların susması ile ilgili adımda Akil Adamlar da bizlere yardım edecekler. Arkasından silahların bırakılıp ülke dışına gitmesi ile ilgili süreç arkasından gelecek. Zannediyorum bu Ağustos ayının sonuna doğru tamamlanmış olacak. Bunun akabinde demokratik adımların atılması ile ilgili programımızda yazdığı gibi 11 yıldır işletiyoruz. Bundan sonra bu daha da hızlı bir şekilde işleyecek. Arkasından tüm ülkede normalleşmenin olduğu bir süreci yaşayacağız. İnşallah kanın durması bu çalımlarımızla sağlanmış olacak. Türkiye genelinde yüzde 58 gibi çok büyük bir destek var. Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde bu oran daha da yükselerek neredeyse yüzde 84’lere kadar çıkıyor. İnşallah 30 yıldır akan kanın durdurulması hepimize nasip olacak. Çünkü bin yıldır bu coğrafyada birlikte büyük bir medeniyeti yükselttik, bin yıldır bu coğrafyada birlikte yaşadık ve bu problemi de birlikte çözeceğiz.” şeklinde konuştu.