Manken Aslı Baş Davasında Yeni Bilirkişi Heyeti Atandı

Muğla'nın Bodrum ilçesi Yalıkavak beldesinde, turizmci Ahmet Bayer'in villasının terasından düşerek hayatını kaybeden manken Aslı Baş ölümüyle ilgili olarak Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ikinci duruşmasında, tutuklu sanık Hakan Bayer’in tahliye talebi reddedildi.

Manken Aslı Baş Davasında Yeni Bilirkişi Heyeti Atandı
Mahkeme heyeti, olay yerinde yapılacak inceleme için Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)’nden beş kişilik bir bilirkişi heyeti atadı. Bilirkişi incelemesi, 12 Nisan 2013 tarihinde yapılacak.Duruşmaya tutuksuz sanıklar Ahmet Bayer (55), oğlu Volkan Bayer (23), Ahmet Bayer’in yanında çalışan Türkmenistan uyruklu Murat Umimov, tutuklu sanık Ahmet Bayer’in oğlu Hasan Sadri Bayer, Aslı Baş ailesinden ise sadece Tayfun Baş katıldı.

Olay günü olay yeri incelemesi yapan Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli üç astsubay şahit olarak dinlendi. Duruşmada Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Duygun Yarsuvat ise Ahmet Bayer’in vekili olarak yer aldı. İstanbul Üniversitesi Tıp Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Yavuz ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı'ndan Prof. Dr. Gürsel Çetin tarafından hazırlanan bilirkişi raporu okunduktan sonra hem Aslı Baş ailesinin avukatları hem de savcı tarafından itiraz edildi. Mahkeme heyeti de bilirkişi raporunu reddetti.

Av. Yarsuvat, Hakan Sadri Bayer’in tutuklanmasına sebep olan bilirkişi raporunu hazırlayan Ulusal Kriminal Büro’nun, sahte rapor hazırladığını iddia ederek, “Ulusal Kriminal Büro, 2005 yılında turizm, ithalat ve ihracat üzerine kurulmuş bir şirkettir. Bu şirket, ismini daha sonra Kriminal Büro yaptı. İstanbul Adalet Encümeni, bu kişileri bilirkişi listesinden 2013 yılında çıkardı. Bayer’in tutuklanmasına neden olan bu rapor sahtedir, hukuka aykırıdır ve dolandırmak için hazırlanmıştır. Dosyadan bu raporun çıkarılması gerekir. Hakan Bayer’in tutukluluk halinin tekrar gözden geçirilmesini ve CMYK’nin 109. maddesinin uygulanmasını talep ediyorum.” dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Bayer’in savunması aldı. Bayer, “7,5 aydır hapiste yatıyorum. Bu süre içinde hiç ilgim olmayan bir olay nedeniyle hapis yatıyorum. En az 10 yaş yaşlandım. Benim tutuklanmama neden olan şirketin ne olduğu ortaya çıktı. Tahliyemi talep ediyorum.” şeklinde konuştu.

Duruşmaya 5 dakika ara verildi.

Ardından verilen ara kararda Hakan Sadi Bayer’in tutukluluk halinin devamına, ODTÜ'den beş kişilik bilirkişi heyetinin Yalıkavak beldesindeki Ahmet Bayer’e ait otelde 12 Nisan 2013 tarihinde inceleme yapmasına karar verildi.

Duruşma, 2 Mayıs 2013 tarihine ertelendi .