Karşıyaka Belediyesi Faaliyet Raporu Onaylandı

Karşıyaka Belediye Meclisi, Nisan ayı ikinci toplantısında 2012 yılı faaliyet raporunu oybirliği ile onayladı.

Karşıyaka Belediyesi Faaliyet Raporu Onaylandı
Oylama sonrası yaptığı konuşmada faaliyetlerin tüm belediye çalışanları ve meclis üyelerinin ortak çalışması olduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Daha nice başarılara adım atmayı diliyorum. Biz durmayız. Yorgunluk yok. 2023’e kadar söz verdik, hizmetleri sürdüreceğiz. Bizi buraya getiren, yüreklendiren partimin sosyal demokrat ilkeleridir. Onların ışığında hizmet üretiyoruz. Karşıyakalılar her zaman arkamda oldu. 2009 yılında bölünmeyle yaşadığımız sıkıntıları vatandaşlarımızın desteğiyle atlattık. Yeni projeler aramıyoruz. Hedefimizde kentimizi yenileyecek projelerin hayata geçirilmesi olacak. Kentsel dönüşüm ve kentsel yenileme projelerinin hayata geçmesi için çalışacağız“ dedi.

Hizmet anlayışlarının “Önce insan” ilkesine dayandığını bir ekz daha vurgulayan Başkan Durak, “Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yarım proje bırakmak istemiyorum. Başladığımız tüm hizmetleri sonlandırmak istiyorum. Bu konuda bana destek olan meclis üyelerimize, belediye çalışanlarımıza ve halkımıza teşekkür ediyorum“ diye de ekledi. Bütçe görüşmeleri sırasında konuşan CHP’li meclis üyesi, Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan ise, Başkan Durak’ın hızına yetişilemediğine dikkat çekerek, “9. yıl nedeniyle bir kitap ve film hazırlandı. Ancak yapılanlar buralara sığmadı. Başkan hiç yorulmuyor. Belediye gelirleri bellidir, Ankara’dan gelen para bellidir. Bu para maaşlara yetmiyor. Türkiye’de tüm il, ilçe belediyeleri bütçelerine baksınlar. Gelirlere orantılayınca en büyük yatırımın Karşıyaka’da yapıldığı görülüyor. Birçok belediyenin hala hizmet binası yok. Oysa Karşıyaka geçen yıl 2. Hizmet binasını hizmete açtı. Yamanlar Gençlik Kampı gibi tesisler hiçbir belediyede yok“ dedi.

CHP Grup sözcüsü Necat Yılmaz ‘da yaptığı konuşmada Cevat Durak döneminde yapılan hizmetlerin saymakla bitecek gibi olmadığını belirterek, “Karşıyaka son yıllarda yapılanlarla Avrupa kentlerine taş çıkartacak konuma geldi. Karşıyaka kültür-sanat ve turizm kenti olma yolunda önemli adımlar attı. Tebrik ediyorum“ diye konuştu.

Konuşmalardan sonra yapılan oylamada faaliyet raporu oybirliği ile kabul edildi .
Kaynak: İHA